Anahtar Kelimeler: Turgutlu Mahallesi' Orman Yangını

Turgutlu Mahallesi'nde Orman Yangını

Turgutlu Mahallesi

Kozan'ın Turgutlu Mahallesi'nde çarşamba akşam saatlerinde çıkan orman yangını, Kozan Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin müdahalesiyle söndürüldü.

Yangın, Turgutlu Mahallesi'nde bulunan ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle çıktı. Yangın kısa sürede büyüyerek ormanlık alanı sardı. İhbar üzerine olay yerine 12 arazöz, 8 su tankeri, 8 ilk müdahale aracı, 3 iş makinesi ve 2 yer ekibi ile toplam200 orman işçisi sevk edildi.

 

Yangına müdahale eden ekipler, yangını yaklaşık 2 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına aldı. Yangında yaklaşık 0,5 dekar alan zarar gördü.

 

Turgutlu Mahallesi'nde daha önce de çok sayıda orman yangını çıkmıştı. Mahalle sakinleri, yangının sık sık çıkmasından endişe duyduklarını dile getirdi.

 

*Yangının nedeni araştırılıyor*

 

Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemedi. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

 

*Orman yangınları riski altında*

 

Son yıllarda Türkiye'de artan orman yangınları, ormanları tehdit ediyor. Ormanlar, yangınlara göre daha kolay tutuşuyor ve söndürülmesi daha zor oluyor.

 

Orman yangınları riskini azaltmak için alınması gereken önlemler arasında, ormanlarda piknik yaparken ateş yakmanın yasaklanması, ormanların temiz tutulması ve ormanlarda yangın söndürme ekipmanlarının bulundurulması yer alıyor.