Anahtar Kelimeler: Tuvalet önündeki yaşam mücadelesi

Tuvalet önündeki yaşam mücadelesi

Tuvalet önündeki yaşam mücadelesi

Kozan’da Varsaklar Mahallesi’nde madde bağımlılarından ve kötülüklerden kaçan 18 yaşındaki Umut Saka kış günü sokakta yaşam mücadelesi veriyor.

İstanbul Bağcılar’dan madde bağımlısı abilerinden bisikletle kaçan ve Adana’da amcasına sığınan Umut kapanan tüm kapılara rağmen tuvalet önünde umutla uzanacak yardım elini bekliyor.

Aslen Urfa Siverekli olan ve 8 yaşında annesini trafik kazasında, babasını akciğer kanserinden kaybeden Umut Saka İstanbul Bağcılar’da uyuşturucu madde bağımlısı olduğunu iddia ettiği abilerinden bisikleti ile kaçarak Adana’da ki amcasına sığındı. Adana’da parkta gece uyuşturucu satıcıları tarafından bıçaklanması ve dövülmesinin ardından Kozan’da bir parkta bulunan muhtarlığın kadınlar tuvaleti önüne sığınan Umut ustası olduğu bisiklet tamirciliği yapıp yeni bir hayata uzanacak eli bekliyor.

Varsaklar Mahallesi’nde bulunan muhtarlık binasının yanındaki kadınlar tuvaleti önüne kendine kış günü sığınacak bir yer yapan Umut Saka, “ 10 senedir sokaklardayım. Adana’da amcam vardı. Yanına geldim, bakmadı. Abilerim uyuşturucuya düştüler. Televizyonda İstanbul Bağcılar’da abim Hasan  Saka’nın öldüğünü gördüm. Uyuşturucu içerek ölmüş. Ben madde bağımlısı olmamak için kaçtım. Abilerim “sende yapacaksın” dediler. Bende kaçtım. 8 yaşında annem babam vefat etti. Benle beraber 4 kardeşiz. Bağcılar çok kötü bir yer. Evden kaçtım, haberleri var. İstanbul’dan buraya bisikletle geldim. 35 liraya bisikletimi sattım. Amcama gittim. Abilerim bir şey yapar diye bana kimse bakmak istemiyor.  4 gündür burada yaşıyorum. Bir mesleğim var. Aslında bisiklet tamircisiyim ustayım. Burada kimse tanımadığı için iş vermiyorlar. Hırsız sanıyorlar iş vermiyorlar. Düşene bir tekme daha atılıyor. Adana’da bir otoparka götürdüler “sana ev bulacağız” dediler. Uyuşturucu satmamı istediler, satmayınca bıçaklandım dövdüler. Gözümü hastanede açtım. Bir kapı açılsa bir sıcak ev olsa bir bisiklet tamircisi iş verse yaparım” dedi.

 

Çevre sakinleri Adana Valiliği ve Kozan Kaymakamlığı’nın gence sahip çıkarak topluma kazandırılmasını isterken, çevre sakinleri sabah akşam genç için sıcak yiyecek veriyor.