Anahtar Kelimeler: çınarın Altında Buluştular

Ulu çınarın Altında Buluştular

Ulu çınarın Altında Buluştular

Kozan'ın en geniş sülalelerinden biri olan Cücenoğlu Sülalesi, her yıl geleneksel olarak düzenlediği aile buluşması şenliğinin 19.’sunu yoğun bir katılımla gerçekleştirdi.

Ferhat Tepesi'nde bulunan bir asırdan daha fazla yaşa sahip çınar, aile bireylerini bir araya getirdi. Şenlik kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlenirken, Cücenoğlu Sülalesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Tevfik Yüceli, bir konuşma gerçekleştirdi. Yüceli, şunları söyledi:

"Derneğimiz faaliyetini 2004 yılından bu yana sürdürmektedir. Derneğimizin kuruluş amacı birbirimizi tanıyarak, birlikte çoğalarak kaynaşmaktır. Kurulduğumuz günden bu yana sülalemiz içinde imkanlar doğrultusunda çeşitli faaliyetlerde ve yardımlarda bulunduk. Örneğin, üniversite okuyan imkanı olmayan öğrencilere burs verdik. Yangınlar ve doğal afetler gibi ülkemizin karşılaştığı zor durumlarda halkımızın yanında olmaya çalıştık ve gönüllere dokunma amacı güttük. Şenlik için yönetim kurulu üyelerimizle keyifli bir program hazırladık. Eğer bir eksiklik varsa, sülalemiz ve yönetim adına hepinizden özür dilerim. Sülalemizin her bir bireyi bizim için çok değerlidir. 19 yıldır birlikte büyüyerek ve çoğalarak birlikteliğimizi sürdürdük ve büyük bir sülale olduk. Bu başarıya katkı sağlayan kurucularımıza, görevlerini devreden başkanlarımıza ve iyi yöneticilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

 

Programa katılan Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan ise 2004 yılında düzenlenen ilk şenlikte de yer aldığını belirterek Cücenoğlu Sülalesi'nin birlik ve beraberlik içinde böyle şenlik düzenlemesinden dolayı mutlu olduğunu ifade etti ve herkesi selamladı.

Şenlik kapsamında oyun havaları oynandı ve çocuklar için ayrı etkinlikler düzenlendi. Aile bireyleri, yılda bir kez olsa bile bir araya gelerek böyle bir şenlik düzenledikleri için mutlu olduklarını ifade ettiler.