Uyuşturucudan 7 kişi tutuklandı

Uyuşturucudan 7 kişi tutuklandı

Kozan Cumhuriyet Başsavcılığı´nın yürüttüğü soruşturma kapsamında ekstazi uyuşturucu hap ticareti yaptıkları iddiasıyla mahkemeye çıkartılan 9 kişiden 6´sı tutuklanarak cezaevine gönderildi. 3´üde adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Kozan Cumhuriyet Başsavcılığı´nın yürüttüğü soruşturma kapsamında ekstazi uyuşturucu hap ticareti yaptıkları iddiasıyla mahkemeye çıkartılan 10 kişiden 7´si tutuklanarak cezaevine gönderildi. 3´üde adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Kozan Cumhuriyet Başsavcılığı´nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Kozan İlçe Jandarma Komutanlığı ve Adana İl Jandarma Komutanlığı´nın Kozan ilçe merkezinde gerçekleştirdi eş zamanlı 2 ayrı operasyonda uyuşturucu ekstazi hap ticareti yaptıkları iddia edilen 9 kişi gözaltına alınmış, ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ise 10.020 adet uyuşturucu hap ele geçirilmişti. Bir kişi de firari olarak aranıyordu.

İlçe Jandarma Komutanlığı´nda işlemleri tamamlanan 9 kişi sabah saatlerinde adliyeye sevk edildiler. Geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye getirilen zanlılar mahkemede hakim karşısına çıktı. Mahkeme sürerken firari olan zanlıda yakalanarak adliyeye getirildi.

Mahkeme sonucunda; Ali Rıza T, Atilla Celil A., Serhat A., Ali Kaya P., Ferhat T., Hayri A. ve Mustafa Niyazi A. tutuklanırken Recai S., Melih Ö. ve İsmail A. adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Tutuklanan zanlılar Jandarma tarafından cezaevine konuldular.

Emniyet ve Jandarma kuvvetlerinin uyuşturucu imalatı, ticareti, satışı noktasında sıkı çalışmalara devam edeceği kaydedildi.