Anahtar Kelimeler: Vasiyeti sonra yerine getirildi

Vasiyeti 25 yıl sonra yerine getirildi

Vasiyeti 25 yıl sonra yerine getirildi

Kozan´ın önde gelen isimlerinden ve dün hayatını kaybeden Halil Bedir yaptırdığı caminin avlusuna defnedildi. 25 yıl sonra vasiyeti yerine getirildi.

1994 yılında evinin hemen yanına cami yaptıran Halil Bedir, camiiyi yaptırırken bir vasiyette bulundu. ?Camiiyi yaptırırım ama ben öldükten sonra benim cenazemi caminin avlusuna defnedin?dedi. Bunu da dönemin Belediye Başkanı Mustafa Azgın´ın meclisinden karar aldırarak geçirdi.

Yaşlılığa bağlı bazı rahatsızlıklardan dolayı tedavi gördüğü Adana Yenişehir Hastanesi´nde hayatını kaybeden Halil Bedir´in cenazesi Kozan´a getirildi. Cami avlusunda önceden yaptırılan mezara gözyaşları arasında defnedildi.

85 yaşında hayatını kaybeden 3 çocuk babası Halil Bedir´in 25 yıl önce verdiği vasiyeti yerine getirilmiş oldu. Halil Bedir, camiyi yaptırırken kendi mezarınıda yaptırmıştı. O mezar 25 yıl sonra açıldı ve Halil Bedir buraya defnedildi.

Cenaze törenine Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Halil Bedir, okunan dualarla gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

/resimler/2019-4/20/1046490634455.jpg