Anahtar Kelimeler: Vatandaş gereğini yapıyor

Vatandaş gereğini yapıyor

Vatandaş gereğini yapıyor

Önceki dönem Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü Göller Yaylası yolu için 5 yıl çaba gösterdi. Yeni seçilen Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar´da Sözlü´den devraldığı yolu yapmaya devam ediyor. Bakalım bu yol daha ne kadar sürecek? Bil

Özbaşı ve Kuytucak mahallelerindeki vatandaşlar, kendi yolunu kendi yapmak için kazmayı küreği eline aldı. Bozuk olan, belediyenin yapması gereken yolları kendileri yapıyor. Biz, ?Yağmurda, çamurda, tozda, toprakta kalmak istemiyoruz? diyen vatandaşlar, bozuk olan yollara beton döküyor.

Göller Yaylası yolunu yapa yapa bitiremeyen belediye, neden dağ köylerindeki bu vatandaşın yolunu yapmıyor? sorusu kafalarda dolaşıyor.

Vatandaş, haklı olarak belediyeye soruyor: ?Aradan üç dört ay geçti. Onun öncesindeki belediye başkanı 5 yıl uğramadı. Bu nasıl bir zihniyettir ki, bize hizmet gelmiyor. Kendi yolumuzu kendimiz yaparız ama imkanlar doğrultusunda. Gücümüzün yettiği kadar. Yılda sadece 3 ay insanlarla dolup taşan Göller Yaylası yolu 5 yıl yapıla yapıla bitirilemedi, bitirilemiyor. Yolu şimdi de Sayın Zeydan Başkan aldı. O yapmaya başladı. Bir 5 yıl daha ?Göller Yaylası yolu yapılıyor, yapıldı, yapılacak? gibi haberleri görmeye devam edeceğiz. Buradaki insanlar hizmeti hak etmiyor mu? Buradaki insanların Göller Yaylası´ndaki veya onun çevresinde bulunan insanlardan ne farkı var. Zihniyet farkımı, hizmet farkı mı, kültür farkı mı? Adam yerine mi koymuyorsunuz, yoksa hizmetimi hak etmiyoruz? diye tepkilerini dile getirdiler.

Özbaşı ve Kuytucak Mahallesi sakinleri bozuk olan yollarını tamir etmek için ellerine kazmayı küreği aldılar ve bozuk olan yerleri tamir etmeye başladılar. Ellerinden geldiği kadar da yolu düzeltmeye çalıştılar ama insan gücünün yettiği kadar. Umarız, ?Göller Sevdası? büyükşehirin üzerinden giderde, hizmetlerden bir nebzede olsa, dağ köylerindeki vatandaşlar yararlanır. Oradaki insanlar yıllarca hizmet beklediler ve beklemeye de devam edecekler ama her ne olursa olsun köylünün sesini duyan birileri mutlaka olacaktır. Hadi Sayın Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, köylünün sesini duyun ve buralarda hizmet atağına başlayın. Vatandaş sizden hizmet bekliyor. Vatandaş, Adana gibi Başkan´dan dertlere çare olmanızı bekliyor.

/resimler/2019-8/2/1342440291478.jpg