Anahtar Kelimeler: Vekiller Kozan’ geçtiler

Vekiller Kozan’ı es geçtiler

Vekiller Kozan’ı es geçtiler

5000 yıllık tarihi bulunan medeniyetler şehri Kozan'ın kurtuluş programına bölge milletvekillerinin katılmaması vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

Kozan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü etkinliklerine bir tane dahi Adana milletvekilinin katılmaması büyük tepkilere neden oldu. Kozan Osmanlı döneminde sancaklık yapmış bir şehir. 5000 yıllık tarihi bulunuyor. Adana siyasetinde en önemli ilçelerden bir tanesi. Kısacası dört bir tarafı tarih kokan, eşsiz güzelliklere sahip olan bir ilçe. Böyle anlamlı bir günde, manevi atmosferi yüksek bir günde, bir tane dahi Adana milletvekilinin 2 Haziran Kurtuluş programlarına katılmaması gerçekten de çok büyük bir ayıp. Adana milletvekillerinin hemen hemen hepsi ağızlarını açtığında, Kozan'ın kendilerinde çok önemli bir yere sahip olduğunu dile getiriyorlar. Madem, Kozan vekiller için çok önemli neden Kurtuluş etkinliğine katılmadılar bu da çok merak ediliyor.

Vekiller, dışarıdan gelenler, siyasetçiler, vatandaşlar kurtuluş programına katılsınlar diye bu yıl sabah erken saatlerde yapılan program 09.00'a alındı. Programın 2 saat ileriye alınması dahi, vekillerin Kozan'a gelmesinemaalesef sebep olmadı.

Vatandaşlar; "Sayın vekillerimiz oy isteme zamanı geldiğinde kapı kapı dolaşıyorsunuz. 4 bir tarafı medeniyet kokan, tarih kokan 5000 yıllık geçmişi bulunan şehrimizin 2 Haziran Kurtuluş Bayramı'na neden katılmadınız? Biz, sizleri bizim vekilimiz olarak seçtik. Ankara'ya gittikten sonra Kozan’ı nasıl görüyorsunuz bilmiyoruz ama biz sizi seçtiğimiz vekil olarak görüyoruz. Maneviyatı yüksek, coşkusu yüksek Kurtuluş Bayramı'nda protokolde sizi göremememiz gerçekten bizleri çok üzdü. Sizlere bir daha çağrıda bulunuyoruz. Lütfen böyle günleri es geçmeyin. Kozan sizin es geçeceğiniz yer değil. Kozan sizin hizmet yapacağınız, Kozan sizin sahip çıkacağınız bir şehir. Kozanlı ne yaptığınızı ne de yapmadığınızı unutmaz” ifadelerini kullandılar.