Anahtar Kelimeler: Velilerde telaş başladı

Velilerde telaş başladı

Velilerde telaş başladı

Okulların açılmasına Kısa bir süre kala velilerde de öğrencilerin eğitim ve öğretiminde gerekli kırtasiye araçları ile okul formalarını alma kaygısı başladı.

2019-2020 eğitim ve öğretim yılı 9 Eylül 2019 Pazartesi günü itibariyle başlayacak. Kozan´da yaklaşık 30 bin öğrencinin ders başı yapacağı 9 Eylül tarihi için velileri de şimdiden telaş sardı. İlk, ortaokul ve liseye gidecek öğrencilerin Kırtasiye ve okul forma masrafları da geçtiğimiz yıla oranla %20 oranında artış gösterdi.

Edinilen bilgilere göre; ilk okula gidecek bir öğrencinin kırtasiye masrafı 150-200, ortaokula gidecek öğrencinin kırtasiye masrafı 200-250, liseye gidecek öğrencinin Kırtasiye masrafı ise bu yıl 250 ile 300 lira arasını görecek. Yine aynı şekilde bir okul forması içerisinde ayakkabı dahil ilkokula gidecek öğrenciler de 150-170, ortaokula gidecek öğrenciler de 175-225, liseye gidecek öğrenciler de 200-250 TL´yi bulacak. Yani bir ailede 2 öğrenci varsayıldığında ortalama 400 ile 700 lira arasında okul masrafı çıkmış olacak.

Geçtiğimiz yıla oranla kırtasiye ürünlerinde %20 oranında artış olduğu kaydediliyor. Doların yükselmesi ve birçok ürünün yurt dışından İthal edilmesi sebebiyle kırtasiye masrafları bu yıl, geçen yıla oranla daha pahalı olacak.

Öğretmenler her ne kadar kaliteli ve sağlıklı ürünler kullanın deseler de, veliler masrafları daha ucuza getirebilmek için kalitesiz ve sağlıksız ürünleri seçebiliyor. Ancak yetkililer, bu konuda da velileri uyarıyor. ?Kalitesiz ve sağlıksız ürünler çocuklarımızın sağlığını olumsuz yönde etkileyebilir? diyorlar.

Öğrenciler ve öğretmenler yeni yılın gelmesinin heyecanlı yaşarken, velilerde; ?Çocuğumun masrafını nasıl karşılarım? diye şimdiden kara kara düşünmeye başladı.