“YAPILMASIN” DEMİYORUZ AMA TRAFİK NE OLACAK?

“YAPILMASIN” DEMİYORUZ AMA TRAFİK NE OLACAK?

Kozan İlçe Jandarma Komutanlığı'nın yeni binası için Şehit Hüseyin Soydan Caddesi üzerinde bulunan askeriyeye ait arsa üzerinde temel kazı çalışmaları başladı. Önümüzdeki günlerde de inşaatın başlaması bekleniyor.

Ancak inşaatın başlamasıyla birlikte vatandaşlarda da çeşitli tepkiler var. Kozan'ın gelişmekte olan mahallelerinden biri olan Karacaoğlan Mahallesi'nde bulunan Şehit Hüseyin Soydan Caddesi, halk arasında "Işıklı Yol" olarak biliniyor. Özellikle okul çıkışlarındaki trafik yoğunluğu ve insan kalabalığı vatandaşları çileden çıkarıyor.

Caddenin üzerinde okullar, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, SGK, İlçe Sağlık Müdürlüğü, sağlık ocağı, dershaneler, kafeler ve alışveriş merkezleri olduğunu göz önünde bulundurarak burası artık bu kalabalığı taşıyamayacak hale geldi. Jandarma Komutanlığı'nın da buraya yapılması ile birlikte bu caddede trafik sorunu çıkmaz bir hal alacak.

Peki nasıl bir yol izlenmeli? Caddenin genişletme çalışmaları yapılabilir mi?

Geçmiş yıllarda burayı imara açan kişiler bugünleri düşünmediler mi? Özellikle okul çıkışlarında öğrenci velilerinin araçları, servis araçları ve çocukların caddede kaldırımda ve yolda yürümesi trafiği aksattığı gibi her an bir trafik kazasının da olma ihtimalini de büyütüyor.

Vatandaşlar tepkili. Jandarma Komutanlığı'nın buraya değil, daha sakin bir yere, ulaşımın daha kolay olabileceği bir yere yapılması konusunda hem fikirler. Şehir içerisinde jandarma komutanlığı olur mu diyen vatandaşlar da bir olaya, bir vakaya ulaşmak için okul çıkışına denk geldiği zaman ne yapılacak sorusunun cevabını da merak ediyorlar.

Devlet kurumlarının ve özel işletmelerin yoğunlukla bulunduğu Işıklı Yol'daki adını veren ışıklarda maalesef uzun süredir çalışmıyor. Işıklı yolu ışıklı yol yapan lambalar çalışmıyor. Bunun da vatandaşlar tarafından ivedilikle çözülmesi isteniyor. Bu kadar yoğunluğun bu cadde ve çevresine verilmesi de anlaşılır değil.

Yetkililerden bu konuda bir açıklama yapılması ve vatandaşların endişelerinin giderilmesi bekleniyor.