Yeni binalar neden su altında kalıyor?

Yeni binalar neden su altında kalıyor?

Kozan Lisesi´nin ardından Özden Kültür Merkezi´de yağmur sularının hışmına uğradı.

Kozan Lisesi´nin ardından Özden Kültür Merkezi´de yağmur sularının hışmına uğradı.

Geçtiğimiz günlerde yağan sağanak yağmur nedeniyle yeni yapılan Kozan Anadolu Lisesi binasının bir bölümü su almıştı. Yaşanan bu olayın ardından veliler, öğrenciler kamuoyu tepki göstermişti.

Özden Kültür Merkezi´de aynı şekilde yağmur sularının hışmına uğradı. Özden Kültür Merkezi´nin zemin katında Kozan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan 4 kurs bulunuyor. Gece saatlerinden itibaren etkisini gösteren sağanak yağış nedeniyle zemin katta bulunan kurs salonlarını su bastı. Verilen 4 kursa bir süreliğine ara verildi. Ekiplerin yaptığı çalışmalar sonrasında yağmur suları tahliye edildi.

İddialara göre, Özden Kültür Merkezi´nin zemin Katı yağan birçok yağmurda su altında kalıyor. Burada eğitim gören Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri zor anlar yaşıyorlar. Zemin kata atılan hortum yardımı ile sular dışarı boşaltılıyor. Sabah saatlerinde su altında kalan Özden Kültür Merkezi´ndeki temizlik çalışmaları tamamlanarak kurslara kaldığı yerden devam ediliyor.

Peki, neden böyle oluyor?

Geçtiğimiz günlerde Kozan Lisesi şimdi ise Özden kültür Merkezi. Yaşanan olaylar birbiri ile karşılaştırıldığında her iki binanın da yeni yapılmış olması dikkatleri çekiyor. Özden Kültür Merkezi milyonlarca lira para harcanarak inşa edildi. Özden Kültür Merkezi´nin inşaatını yapan müteahhit firma zemin kata yağmur suyu gelebileceğini düşünerek bir plan veya proje çizmedi mi? Bu kadar yapılan masrafa karşın yağan yağmurda Özden Kültür Merkezi´nin su olması doğru mudur? Yetkililer daha önce de yaşanan su baskını ile ilgili olarak hangi tür önlemler aldı? Su baskını neden kaynaklanıyor? soruları cevabı beklenen sorular arasında.

Milyonlarca lira para harcanarak yapılan devasal eserler bu tür konularla gündeme gelmemeli. İnşaat sırasında yapılan bir eksiklik sonrasında bu tür sorunların yaşanması kaçınılmaz oluyor.

Yetkililerin su baskını ile ilgili olarak bir açıklama yapması ve su baskınının kesin nedeninin ortaya çıkartılması gerekiyor.

/resimler/2018-12/27/1417582383991.jpg