YENİDEN DİRİLİŞTİR ÇANAKKALE

YENİDEN DİRİLİŞTİR ÇANAKKALE

Kozan´da 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi´nin 104. yıl dönümü nedeniyle bir dizi etkinlik düzenlendi.

Kozan´da 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi´nin 104. yıl dönümü nedeniyle bir dizi etkinlik düzenlendi.

18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi´nin 104. yıl dönümü nedeniyle Hükümet Konağı bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı önünde çelenk koyma töreni düzenlendi. Çelenk koyma töreninde günün anlam ve önemini belirten konuşmalar Kozan İlçe Jandarma Komutanlığı´nda görevli Jandarma Teğmen Zafer Korkmaz ve Şehit Aileleri Malülleri Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Fikret Topçu tarafından yapıldı. Hükümet Konağı bahçesindeki programda öğrenciler tarafından Çanakkale ile ilgili olarak şiirler okundu.

Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam ve beraberindeki protokol mensupları Şehit Aileleri Malülleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği´ni ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette Dernek Başkanı Fikret Topçu dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi. Burada şehit aileleri ve gaziler ile sohbet edildi.

Dernek ziyaretinin ardından protokol mensupları ve beraberindeki heyet Kozan Şehir Mezarlığı´nda bulunan askeri ve polis şehitliklerini ziyaret ettiler. Okunan Kur´an-ı Kerim´in ardından dua edildi. Şehit mezarlarına kırmızı karanfil bırakıldı.

Kozan Fen Lisesi organizatörlüğünde Özden Kültür Merkezi´nde, 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi´nin 104. yıl dönümü nedeniyle program gerçekleştirildi. Özden Kültür Merkezi´nde düzenlenen program 1 dakikalık saygı duruşu akabinde okunan İstiklal Marşı ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasının ardından 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi´nin 104. yıl dönümü nedeniyle ilçe genelinde düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon dalında 1. olan öğrencilere ödülleri Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam tarafından verildi. Fen Lisesi okul korosu tarafından Çanakkale Zaferi ve milli kahramanlık türküleri solistler eşliğinde seslendirildi. Öğrencilerin seslendirdiği şarkılar ve türküler salonda bulunanları zaman zaman duygulandırdı.

18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi´nin 104. yıldönümü ile ilgili olarak düzenlenen programlara; Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yeşil, Garnizon Komutanı Binbaşı Ahmet Eroğlu, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet İyim, kurum müdürleri, daire amirleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler, şehit ve gazi aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Programlar çerçevesinde Kozan belediyesi tarafından SODES Düşler Alemi´nde şehit aileleri ve gazi ailelerine öğle yemeği verilecek. Günün akşamında Hoca Ahmet Yesevi Camii´nde saat 19.30´da Kozan İlçe Müftülüğü tarafından Mevlidi Şerif programı düzenlenerek başta Çanakkale şehitleri ve tüm şehitlerimiz için Kur´an-ı Kerim okunarak dua edilecek.

/resimler/2019-3/18/1212563787674.jpg/resimler/2019-3/18/1213328316696.jpg/resimler/2019-3/18/1213542067502.jpg