Anahtar Kelimeler: Yetkilendirme Meclis Geçti

?Yetkilendirme? Meclis´ten Geçti

?Yetkilendirme? Meclis´ten Geçti

18 Mayıs 2018 tarihinde Plan ve Bütçe Komisyonu´na tartışmalı bir şekilde havale edilen, İller Bankası´ndan kullanılacak kredi ile ilgili her türlü işlemi yapmaya Kozan Belediye Başkanı´nın yetkilendirmesi maddesi, Kozan Belediye Meclisi´nin Haziran ayı t

18 Mayıs 2018 tarihinde Plan ve Bütçe Komisyonu´na tartışmalı bir şekilde havale edilen, İller Bankası´ndan kullanılacak kredi ile ilgili her türlü işlemi yapmaya Kozan Belediye Başkanı´nın yetkilendirmesi maddesi, Kozan Belediye Meclisi´nin Haziran ayı toplantısında 17 evet, 13 ret oyu ile meclisten geçti.

Kozan Belediyesi Olağan Meclis Toplantısı bugün Kozan Belediye meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi.

18 Mayıs´ta tartışmalı geçen meclisin ardından İller Bankası´ndan kullanılacak kredi işlemi ile ilgili her türlü işlemi yapmak için Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk´e yetki verilmesi maddesi ile ilgili olarak, meclis üyeleri 17 evete karşılık 13 red ile yetkilendirme maddesi meclisten geçmiş oldu.

Kozan Belediye Meclisi´nin 18.05.2018 tarih ve 128 sayılı kararı ile Plan Ve Bütçe Komisyonu´na havale edilen; asfalt (sıcak ve sathi kaplama) mıcır ve kilit taşı, yol yapım işi için İller Bankası A.Ş´den 30 milyon TL kredi kullanılması amacıyla, 5393 sayılı Belediye Kanunu´nun 68. maddesinde yer alan koşulların yerine getirilmesi kaydıyla, krediye konu ile ilgili her türlü işlemi yapmaya Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk´e yetki verilmesi hususunda mecliste görüşme sağlandı.

Yapılan görüşmelerde AK Parti grubu bir meclis üyesi haricinde tamamıyla red oyu verirken, karar 17 oyla meclisten geçti. Ak Parti´den ayrılan ve meclis üyeliğinden İstifa ederek bağımsız olarak mecliste faaliyetlerini sürdüren Arif kütük ve AK Partili Abidin Kaymak yetkilendirme maddesinde evet oyu kullandı. MHP´li Emin Yavuz ise AKP´liler ile birlikte hareket ederek görüşülen maddeye ret oyu verdi. Böylelikle Musa Öztürk yetkilendirme maddesi 17 evet, 13 ret olarak sonuçlanmış oldu.

AK Parti´nin meclis üyeleri toplantıya tam kadro katıldı. 18 Mayıs´ta meclis toplantısı sonrasında belediyede yaşanan olayla ilgili basın toplantısında, AKP´li meclis üyeleri can güvenliklerinin olmadığı gerekçesi ile meclis toplantılarına katılmayacaklarını açıklamışlardı ancak AK Partili büyükler araya girerek, meclis toplantılarına katılmaları yönünde fikir beyan ettiler. AK Partili meclis üyeleri İl Başkanı, Genel Başkan Yardımcısı ve Bakan´larla yapılan görüşmeler sonrasında, meclis toplantılarına katılmaya karar verdiler. Ayrıca meclis toplantısı öncesinde polis ekipleri tedbir amaçlı güvenlik önlemi aldılar.,

04.06.2018 tarihinde düzenlenen meclis toplantısına MHP Meclis Üyeleri Ender Culhacı ile Oğuz Arık mazeretlerini bildirerek katılmadılar.

Günlerdir konuşulan ve birçok tartışmaya neden olan yetkilendirme maddesi ile ilgili son nokta bugünkü meclis toplantısında koyulmuş oldu.

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk 18 Mayıs´ta yaşanan olayların ardından Belediye Meclis Toplantı Salonu´nda düzenlediği toplantıda; ?Bu para Kozan´a harcanacak. Kozan için hizmet edilecek. Kimsenin bundan endişesi olmasın? demişti.

/resimler/2018-6/4/1816036228483.jpg