Anahtar Kelimeler: Yılbaşı öncesi tombala baskını

Yılbaşı öncesi tombala baskını

Yılbaşı öncesi tombala baskını

Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler yılbaşı öncesinde kumar ve tombala baskını gerçekleştirdi.

Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler yılbaşı öncesinde kumar oynatan mekanlar üzerinde denetimlerini sıklaştırdı. Yasadışı yollardan oynanan kumar ve tombala ile ilgili olarak yapılan baskınlarda çok sayıda kişiye ve iş yerine kumar oynamak ve mekan sağlamak suçundan adli işlem yapıldı.

Kozan ilçe merkezinde 15 ayrı adrese yapılan baskınlarda 10 kişiye kumar oynanması için yer ve imkan sağladığı gerekçesi ile adli işlem yapılırken, 46 şahsa ise kabahatlar kanunu kapsamında gerekli adli para cezası uygulandı.

Yapılan operasyonlarda çok sayıda iskambil kağıdı, tombala pulları ve tombala kartları ele geçirildi.

Kumar oynayan yandı cezası 1000 lira oldu

24 Aralık 2019 tarihinde resmi gazetede yayınlanan kanun ile birlikte 320 lira olan kumar oynama cezası 1.000 TL'ye yükseltildi. Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin yaptığı baskınlarda 8 ayrı kişiye 1.000 liradan toplam 8 bin lira kumar oynama cezası kesildi.

Yılbaşı öncesinde daha da artan tombala oyunlarının oynanmaması için emniyet ve jandarma ekipleri teyakkuza geçmiş durumda. Ekipler kumar oynayan, oynatan, yer ve mekan temin eden kişilere yönelik baskınlarını aralıksız olarak sürdürecek.