Anahtar Kelimeler: MECLİSE GELDİ

YİNE MECLİSE GELDİ

YİNE MECLİSE GELDİ

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan başkanlığında Kozan Belediye Meclisi'nin Temmuz Ayı Toplantısı, Kozan Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Meclis toplantısının açılışında konuşan Belediye Başkanı Kazım Özgan, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Kozan'ın vilayetlik hakkının iadesi ile ilgili yürüyüşe değindi. Özgan, Kozan'ın 1926 yılına kadar vilayet olduğunu ancak sonrasında vilayetlik hakkının elinden alındığını ifade etti. Ayrıca, Kozan'ın ve bazı ilçelerin il yapılacağı konusunda Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli'ye teşekkür etti.

 

Meclis üyelerine seslenen Belediye Başkanı Kazım Özgan, Kozan'ın il olması için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini vurguladı. İl olması için yapılan çalışmalara destek çağrısında bulundu.

Meclis gündeminde bir diğer konu ise daha önce de üç dört kez gelen ve Kozan Cuma Pazarı üzerine kurulacak güneş enerji paneli sistemiyle ilgiliydi. Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan'a borçlanma yetkisi verilmesi konusu tekrar gündeme geldi. Konu komisyona havale edildi ve Cuma günü saat 10.00'da 2. oturum gerçekleştirilecek. Komisyon kararı, Cuma günü açıklanacak. Öngörüler, mecliste grupları bulunan partilerin bu konuya olumlu bakacakları yönünde.

Bir diğer gündem konusu ise Kozan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne yeni araç alımıyla ilgiliydi. Meclis üyelerinin önergesiyle gelen konu, komisyona havale edildi ve komisyon tarafından onaylandı. Yaklaşık 2 milyonluk araç alımı için ihale süreci önümüzdeki günlerde başlayacak.

Kozan Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı'nın birinci oturumu, görüşülen gündem maddelerinin ardından kapandı. Meclis, ikinci oturum için Cuma günü saat 10.00'da tekrar toplanacak.