Anahtar Kelimeler: Yöresel ürünlere rağbet artıyor

Yöresel ürünlere rağbet artıyor

Yöresel ürünlere rağbet artıyor

Kozan Yöresel Ürünler markası çatısı altında paketlenen Kozan’ın yöresel ürünleri Türkiye'nin birçok noktasına gönderiliyor.

 

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, "Sepetçi Kazım, kaldırım Kazım desinler ama yolsuzluk yapan Kazım demesinler. Bütün mücadelemiz Kozan için" dedi.

Kozan Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi’nde köylü kadınların yetiştirdiği yöresel ürünler doğal ve hijyenik bir şekilde paketleniyor. Hem sanal ortamda hem de birebir yapılan görüşmeler ile yöresel ürünler Türkiye'nin birçok noktasına gönderiliyor. Son olarak, bir kuruma 30 pakette 300 ayrı ürün gönderildi. Yapılan bu ticaretten 30.000 lira para kazanıldı.

Kozan Sosyal Yaşam Merkezi’nde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Kozan'daki değerlerin tescillenerek Kozan Yöresel Ürünler markasıyla pazarlanmaya yaklaşık 1 yıl önce başlandığına dikkat çekerek, köylü kadınların geleneksel yöntemlerle hazırladığı doğal ürünlerin büyük rağbet gördüğüne dikkat çekti. Bütün ürünleri kendi bünyelerinde paketleyip işçiliğini yaptıklarını, daha sonra da satışını gerçekleştirdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Kazım Özgan;

"Bir yıldan fazla oldu bu ürünlerin pazarlamasını yapmaya başlayalı. Pazarlamalarımızda ciddi bir artış var. 300 tane yöresel ürünümüzü bir ilimizdeki kuruma satışını yaptık. Kuytucaklı, Bucaklı, kadınlarımıza Gaziköy’deki ve Türkeli Mahallesi'ndeki romanlarımıza kısacası bütün üretici kadınlarımıza çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Özgan, romanlar vasıtasıyla sepet üretimi de yaptıklarını, bu sepetlere Kozan'ın birbirinden değerli yöresel ürünlerini koyarak pazarlamasını gerçekleştirdiklerini ifade etti. Sepet yapımı ile unutulmaya yüz tutmuş sanatı geri canlandırdıklarının da altını çizdi. Feke ve Karataş gibi ilçelerde Kozan'daki sepet yapımını örnek olarak kendi bölgelerindeki yöresel ürünleri pazarlamaya başladıklarını kaydeden Belediye Başkanı Kazım Özgan, yapılan bu çalışmanın çok değerli bir çalışma olduğunu, ürünlerin katma değerinin de yükseldiğine dikkat çekti.

Kozan Sosyal Yaşam Merkezi’nde paketlenen zeytin yağların da hepsinin analiz edildiğini, analizden geçtikten sonra paketlenerek doğal bir şekilde pazarlamasının yapıldığını söyleyen Özgan, yöresel ürünlerden kolonya üretimini de yaptıklarını, bunu da Kozan'daki kolonya üreticileri ile birlikte gerçekleştirdiklerini ifade etti. Sadece kolonya değil, yöresel ürünlerden lokum da imal ettiklerini belirten Başkan Özgan, son olarak şehir dışındaki bir kuruma 300 adetlik bir yöresel ürün satışı yaptıklarını, bundan da yaklaşık 30 bin liralık ticaret geliri elde ettiklerini kaydetti.

Yapılan bütün pazarlamalardan sadece kendilerinin değil, üretenlerin de kazandığını söyleyen Kazım Özgan, emeği emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür etti.

Sadece ticaret için değil, tanıtım için de gerekli

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, yöresel ürünlerin satışı ile birlikte sadece ticaret yapmadıklarını aynı zamanda doğasıyla, kültürüyle medeniyetler şehri olan Kozan’ında tanıtımını yaptıklarını kaydetti.

Açıklamasının sonunda; "Bana sepetçi Kazım, kaldırım Kazım desinler önemli değil. Yolsuzluk yapan Kazım demesinler  o yeter. Bütün çabamız emeğimiz Kozan için" ifadelerini kullandı.