Anahtar Kelimeler: Zabıta esnaf karşı karşıya geldi

Zabıta ile esnaf karşı karşıya geldi

Zabıta ile esnaf karşı karşıya geldi

Kozan Belediyesi ve Adana Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerinin yaptığı kaldırım işgali denetiminde esnaflarla sıcak dakikalar yaşandı.

 

 

Kozan Belediyesi ve Adana Büyükşehir Belediyesi zabıtaları bugün Kozan ilçe merkezindeki kaldırımları işgal eden tabela, duba, reklam panosu gibi eşyaların kaldırılmasına yönelik denetim gerçekleştirdi. Yapılan denetimlerde, kaldırım üzerine koyulan eşyalar esnafa sorulmadan zabıta araçlarına yüklendi. Dubalarının veya eşyalarının zabıta araçlarına yüklendiğini gören bazı esnaflar, tepki gösterdi.

Esnaflar; “Zabıta arkadaşlarımız esnaflarla nasıl konuşacağını bilmiyorlar. Nezaket çerçevesi içerisinde hiçbir uyarı yapmadan, bize düşmancasına davranarak denetim gerçekleştirdiler. Usulünce uyarıldığında biz zaten gereğini yapacağız. Ancak, zabıta arkadaşlarımız kendini film setinde zannederek denetim gerçekleştirdiler. Bu da bizim canımızı çok sıktı. Toplanan eşyalar toplanmadan önce bize haber verilmiş olsa zaten kaldırırdık. Ama hiçbir uyarı yapmadan bu şekilde denetim olmaz”dediler.

Kozan Belediyesi ve Adana Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerinin, vatandaşlardan gelen yoğun şikayetler sonrası gerçekleştirdiği kaldırım işgali denetimlerinde esnafların reklam tabelaları, panolar ve diğer eşyalar toplanarak zabıta aracına yüklendi. Bundan sonraki yapılacak kaldırım işgallerinde cezai işlem uygulanacağı da kaydedildi.