Anahtar Kelimeler: Zafer Bayramı yılı

Zafer Bayramı´nın 97. yılı

Zafer Bayramı´nın 97. yılı

30 Ağustos Zafer Bayramı´nın 97. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Kozan´da düzenlenen bazı etkinliklerle kutlandı.

30 Ağustos kutlamaları çerçevesinde sabah saat 09.00´da Hükümet Konağı bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı´nda çelenk koyma töreni düzenlendi. Çelenk koyma töreni Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, Kozan protokolü, siyasi parti ve STK temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri ve müdürleri katıldı.

Hükümet Konağı bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı´na Kozan Kaymakamı Şafak GÜRÇAM ve Kozan Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Şenoğul çelenk koyarak şükranlarını sundular. Ardından 1 dakikalık saygı duruşu akabinde İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşma ise İlçe Jandarma Komutanlığı´nda görevli Jandarma Astsubay Çavuş Mertean Bozan tarafından yapıldı. Bozan; ?Her sayfası şan ve şerefle dolu, Türk tarihinin dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı´nın 97. yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz? diyerek konuşmasına şöyle devam etti:

?30 Ağustos Zaferi, bizi dünden bugüne geçmişimizden koparmak, ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyenlere, dünyanın en güçlü devletlerine karşı Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk´ün önderliğinde, yüce milletimizin sarsılmaz azmi, yüksek iradesi, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmış onurlu bir zaferdir. Milli birlik ve beraberliğimizin daha da güçlendiği bu müstesna günlerin, ebedi başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün önderliğinde, Kurtuluş Savaşı´mızın en son ve en şanlı sayfasını oluşturan 30 Ağustos zaferi, milletimizin omuz omuza ve yürek yüreğe vererek kahraman ordusuyla, imkansız şartlarda bile hiçbir güce boyun eğmeyeceğini, egemenliği ve istiklali söz konusu olduğunda ise hiçbir engel tanımayacağını tüm dünyaya ilan etmiştir? dedi.

Yusuf Baysal Anadolu Lisesi öğrencilerinden Melih Celal Güvendik ise ?Bu Vatan Kimin?? adlı şiiri okudu.

Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenen çelenk koyma töreninin ardından, Kaymakamlık makamında Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam tebrikleri kabul etti.

/resimler/2019-8/30/1029182752047.jpg/resimler/2019-8/30/1029409471308.jpg