Özcan ALADAĞ


4 LİRA GELİR 1 LİRA GİDER HESABINA BİR ŞEY OLMUŞA BENZİYOR!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeydan Karalar, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde ‘Biz belediyeyi devir aldığımızda belediyenin 4 lira borcu 1 lira geliri vardı.


Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeydan Karalar, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde ‘Biz belediyeyi devir aldığımızda belediyenin 4 lira borcu 1 lira geliri vardı. Biz bunu tersine çevirip 4 lira gelir, 1 lira borç haline döndürdük’ ifadelerini kullanıp bu konuda halkı ikna etmede ‘mahir’ olmuştu.

İşte o ‘kasasını gelirle dolduran belediye ile’ seçime gitti Sayın Zeydan Karalar.

Seçimlerde belediye bütçesinden ne kadar para harcadılar bilemem ama eğer doğruysa Büyükşehir Belediyesi’nin para sıkıntısı yüzünden maaşları ödemekte zorlandığını öğrendim.

Dün belediye çalışanı bir arkadaştan aldım bu bilgileri. Belediye memurlarının maaşlarının yatırılmasında sıkıntı olmuş. Taşeron firma işçilerinin büyük bir çoğunluğunun da maaşları yatırılamamış…

4 lira gelir, 1 lira gider hesabına bir şey mi oldu?

Belediyenin mali hesaplarını Sayın Zeydan Karalar beyin izah ettiği kadarıyla ancak öğrenebiliyoruz…

Çalışanın maaşlarını, birikmiş alacaklarını zamanında ödemekle övünen belediyeye bir şey olsun istemeyiz. Sonra çalışanlarımız mağdur olurlar…

Ne diyelim. Allah güç ve kudret versin belediye başkanımıza…

Büyük harcamalar yaparak seçimin altından kalkmak kolay mı?

xxx

KOLTUK GİTTİ TAKİP BİTTİ

31 Mart öncesinde makam sahibi olan belediye başkanlarının sosyal medya hesaplarının izlenme ve beğeni oranları ile 31 Mart sonrasındaki seçimleri kaybettiklerinde başkanların hesaplarını takip ve beğenme oranlarını mukayese etme ihtiyacı duydum.

Bunu niçin duydum? Öncelikle onu bir izah edeyim istiyorum. Kerameti kendilerinde gören belediye başkanlarının aslında kerametin kendilerinde değil, makamlarında olduklarını bilmediklerini bir kez daha test etmek adına bu ihtiyacı duydum

Hoş, hala makamdan uzaklaşan belediye başkanlarının bu konuda kıssadan hisse adına bir ders çıkaracaklarını düşünmüyorum.

31 Mart yerel seçimleri öncesinde sosyal medya hesaplarında 35 bin beğeni alan bir belediye başkanının bugün 425 beğeni alması nasıl izah edilebilir?

Kanımca kerametin kendilerinde değil, koltuklarında olduğu ile izah edilebilir.

Hiç unutmuyorum. Bir belediye başkanımızda kudretli döneminde yerel gazetelerle ilgili bir açıklamasında ‘Benim sosyal medyadaki takipçi sayım yerel gazetelerin toplamının tirajından daha fazla’ ifadelerini kullanmıştı. Bugün koltuk gitti, takip bitti…

O vesile ile yeni seçilen belediye başkanlarının kulaklarına küpe olsun. Sosyal medya hevesi ile sakın ola ki size alkış tutanlar yarın öbür gün size oy verecekler!

Dikkatli olun. ‘Senden büyük Allah var Padişahım’ demesini bilin lütfen…