Özcan ALADAĞ


ADANA'DA CHP'NİN SEÇİM KAZANMASI ZORLAŞIYOR

CHP Genel Merkezinin ilçe belediye başkan adaylarını açıklamakta zorlanıp her geçen gün büyüyen kriz nedeniyle kamuoyuna ‘adayımız şu kişidir’ dememesi nedeniyle CHP’nin Adana’da seçim kazanması giderek zorlaşıyor.


CHP Genel Merkezinin ilçe belediye başkan adaylarını açıklamakta zorlanıp her geçen gün büyüyen kriz nedeniyle kamuoyuna ‘adayımız şu kişidir’ dememesi nedeniyle CHP’nin Adana’da seçim kazanması giderek zorlaşıyor.

Seyhan, Yüreğir ve Çukurova ilçelerinde adaylarını belirleyemeyen CHP’de Burhanettin Bulut’un adaylara olan itirazının sonucu karışıklığın ortaya çıktığı iddia ediliyor.

Hoş, Sayın Burhanettin Bulut ile bu konuyu görüşüp kendisinin adaylara müdahil olup olmadığını öğrenemedik. Genel Başkan Yardımcısı olmadan önce görüşmekte sıkıntı yaşamadığımız Sayın Bulut’un yeni görevinden sonra (Gölge bakanlık) kentle ve partisiyle ilgili görüşlerinden yararlanamaz olduk!

Seyhan’da ve Çukurova’da ‘adaylara yönelik olarak’ olmaz cihetinden diretmelerin Bulut tarafından ortaya konulduğunu tüm Adana kamuoyu konuşmaya başladı. Ne kadar doğrudur bu iddialar. Onu da Sayın Burhanettin Bulut’un yapacağı açıklama ile öğreneceğiz sanırım…

DEM Parti Adana’nın Seyhan, Yüreğir ve Ceyhan ilçelerinde belediye başkan adaylarını çıkarma kararı aldı. Bunun anlamı, ‘CHP’nin bu ilçelerde seçimi kazanmasının giderek zorlaşması’ olarak ifade edilebilir.

DEM Parti aday çıkarır ise bu ilçelerde ki karar verildi. Yani DEM Parti PM’si bu yöndeki kararını kamuoyu ile paylaştı. Seyhan ve Yüreğir ile Ceyhan ilçelerinde daha önce DEM’in oylarını da alan CHP’nin bu ilçelerde işinin zor olduğunu söylemiş olsak sanırım yanlış bir tespit yapmamış oluruz.

Bu nedenle Seyhan, Yüreğir ve Ceyhan’da CHP’nin çıkaracağı adayların DEM’den en az etkilenecek isimler olması gerekiyor. Böyle de bir tablo var ortada duran…

Ceyhan Belediye Başkan Adayı olarak ismi açıklanan Kadir Aydar’ın ilçesinde DEM ile olan yakınlığını bilmiyorum. Bu nedenle bir yorum yapmanın da doğru olmayacağını düşünüyorum.

Lakin Seyhan’da mevcut belediye başkanı olan Sayın Akif Akay ile Yüreğir’de belediye başkanlığı görevine talip olan eski Adana Milletvekili Ali Demirçalı’nın DEM ile yakın ilişkilerinin olduğunu bilmemden dolayı hareket ederek isimlerin açıklanırken bu yakınlık derecesinin yani DEM’den de oy alma imkânlarının dikkate alınmasının gerektiğini düşünüyorum.

Bizim düşüncemiz ne kadar önemli?

Bence hiç önemli değil!

Düşünceleri önemli olanlara uyarımız olsun. Adana’da seçim kazanmanız çok zor!

Sayın Zeydan Karalar adına da bu söylemimiz geçerli. Gidişat hiç ama hiç iyi değil.