Özcan ALADAĞ


AYYÜCE TÜRKEŞ TUTAR MI?

İYİ Parti’nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayının Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş olması bekleniyor. Meral Akşener, Adana’ya bu hafta içinde gelerek Türkeş’in adaylığını açıklayacak.


İYİ Parti’nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayının Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş olması bekleniyor. Meral Akşener, Adana’ya bu hafta içinde gelerek Türkeş’in adaylığını açıklayacak.

Beklentiler bu yönde…

Peki, İYİ Parti’nin adayı Türkeş tutar mı?

Asıl soru bu olsa gerekir. İYİ Parti içerisinde Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak ismi açıklanacak en isabetli isim Sayın Ayyüce Türkeş’tir. Bunda bir sıkıntı yok.

Lakin Ayyüce Hanımın seçim kazanma ihtimali hiç ama hiç yok…

Öncelikle İYİ Parti’nin Adana’daki oy oranı ile Türkeş’in seçim kazanma şansı yok. Diğer partilerden Türkeş’in oy alma imkânı olmadığı için seçimi kazanma şansı yok!

Ayyüce Türkeş ismi eğer sürükleyici bir isim olsaydı milletvekilliği genel seçimlerinde bu özelliğini sandığa yansıtırdı.

Aslında İYİ Parti mevcut oyunu konsolide etmenin telaşına düştü. Bu nedenle Ayyüce Hanımı aday yapmanın gayretindeler.

Türkeş soyadı nedeniyle belki bir miktar oyu İYİ Parti’ye kanalize edebilir Sayın Türkeş ama seçim kazanmaya yeterli olmayacaktır ismiyle…

Merkez ilçeler ile birlikte diğer ilçelerde İYİ Parti’nin ciddi ve oy getirecek adaylar ile yola çıkarsa belirli ilçelerde ‘belki’ seçim kazanma şansları olabilir. Aksini hiç düşünemiyorum…

İYİ Parti’nin teşkilatlarının aslında revize edilmesi gerekiyor. Teşkilatlar diri değil, hareketli ve ivme kazanmış özellikte değiller. Partinin içinde guruplar ile ayrışmalar söz konusu. Yerel seçimlerde bu ayrışmanın da sandığa yansıması bekleniliyor.

Bence Sayın Meral Akşener’in öncelikle teşkilatlarını gözden geçirmesi gerekiyor. Yoksa aday üzerinden seçim kazanmaları ihtimali hiç ama hiç yok!

Verecekleri zarar en çok CHP’ye olacaktır. CHP’nin adayının Zeydan Karalar olması halinde İYİ Parti’nin kendi iç bünyesinde bölüneceğini de tahmin ediyorum. Çünkü Zeydan Karalar, İYİ Partili bazı isimler üzerinden partiyi kendi lehine çevirecek konuma sahip…

Yarın öbür gün Ayyüce Türkeş aday olduğunda diğer partilerin adayları, bir dönem Aytaç Durak’ın Azim Öztürk için söylediği ‘Şakirpaşa’dan Azim Öztürk’ü tek başına bıraksanız Küçüksaati’i bulamaz’ dediği gibi Ayyüce Hanım içinde aynı tip sözler söyleyebilirler!

Söylerseler de haksız değiller!