Özcan ALADAĞ


BEN OLSAM FIRÇALARDIM!

Pazar günü Uğur Mumcu Meydanı Cumhur İttifakı’nın mitingine ev sahipliği yaptı.


Pazar günü Uğur Mumcu Meydanı Cumhur İttifakı’nın mitingine ev sahipliği yaptı. Meydanı dolduran kalabalığın azlığı kimsenin gözünden kaçmadı.

Sayın Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, miting alanına oldukça geç intikal etti. Sanırım bu geç intikal etmenin birinci nedeni, meydandaki insan sayısının azlığı olsa gerekir.

12’de miting alanında toplanmaya başlayan kalabalık kimseyi mutlu etmeyince biraz daha bekleme kararı alınmışa benziyor. Saatler 3’e yaklaştığında Sayın Cumhurbaşkanı miting alanına intikal etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verilen rakama göre miting alanında 75 bin kişinin olduğu belirtilmiş.

Bana göre miting alanındaki kalabalık bu rakamı bulmaz. Sanırım fırça yememek adına rakamı abartılı olarak vermişler yetkililer…

AK Parti ile MHP, birlikte miting yapıyor. Meydanda kalabalık ise kimseyi mutlu etmiyor!

Burada bir yanlışlık yok mu?

Var elbette. Teşkilatlar başta olmak üzere yerel siyaset yapanlar demek ki bu kalabalığı sağlama noktasında yetersiz kalmış.

Ben olsam Sayın Cumhurbaşkanının yerinde ne kadar siyasetçi var ise hepsini ‘fırçalardım!’

Hoş, fırçalamış olsa dahi ne değişecek ki!

Koskoca Cumhurbaşkanı geliyor Adana’ya. Miting yapılacağı günler öncesinden belli ve teşkilatlar yerel seçime gidiyor. Adaylar var ortada. Bu kadar kalabalık toplamak başarısızlıktır. Bunun başkaca bir izahatı olamaz.

Şunu diyebilirsiniz, “Kalabalık çok olsa ne olur? Az olsa ne olur? Önemli olan sandıkta çıkacak sonuçtur”

Elbette bu ifade doğru bir ifade ama miting alanına gelmeyen seçmen acaba sandığa gider mi?

Burası da tartışılabilir.

Netice itibariyle Sayın Cumhurbaşkanının Adana’da verdiği mesajlar yerli yerinde ve siyaseten prim getiren cümlelerdi. Adana’yı iyi tahlil ederek meydandaki insanlara doğru mesajlar verildi.

Son yıllarda gerçekleştirilen en cılız Cumhur İttifakı mitingine ev sahipliği yaptı Adana…

Bu arada Sayın Cumhurbaşkanımız onuruna Adana Valiliğinde mangal yakılarak yemek verilmiş. Sayın Cumhurbaşkanı, valilik makamında basketbol milli maçını izlemiş. Federasyon Başkanı Hidayet Türkoğlu’nu arayarak tebrik etmiş.

Adana’dan güzel anılar biriktirerek Sayın Cumhurbaşkanı kentimizden ayrılmış.

Bir de miting alanı kalabalık olup coşkulu olsaydı bir o kadar daha güzel olurdu diyelim ve notlarımıza burada nokta koyalım.