Özcan ALADAĞ


Bunları konuştunuz mu?

Bunları konuştunuz mu?


Önceki gün Adana önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı.

HekimevindeVali Mustafa Büyük’ün Başkanlığında Gerçekleştirilen toplantıda Adana’daki sağlık hizmetleri değerlendirildi. Sizin anlayacağınız sağlık sorunları ve sağlıkta alınacak, kat edilecek mesafeler masaya yatırıldı.

Elbette masanın etrafında toplananlar sağlık konusuyla yakından ilgilenen kişilerdi. Merak ettiğim için Adana’da sağlıkta yaşanan sıkıntıların bu masada ele alınması sırasında bazı önemli bulduğum konuların görüşülüp görüşülmediğini buradan soru olarak yöneltmek istedim.

Örneğin bu toplantıda Adana Devlet Hastanesi’nin inşaatına neden başlanılamadığı ve başlanılması adına ne zaman, nelerin yapılacağı enine boyuna konuşuldu mu?

Aşkım Tüfekçi Hastanesi’nin fiziki yetersizliği nedeniyle yaşanan olumsuzların düzeltilmesi adına neler yapıldı? Bu konu konuşuldu mu?

Adana’daki sağlık hizmetlerinin bir parçası olan Aile Hekimliği uygulamasında doktorların istek ve talepleriyle ilgili ne gibi bir çalışma yapıldı?
Balcalı Hastanesi’nde yaşanan sıkıntılar ve olumsuzluklara nasıl bir çözüm bulundu?

Bu ve buna benzer konuların mutlaka konuşulmuş olmasını ümit ettim ben. Toplantıya ev sahipliği yapmadığımız, davetli olup basın mensubu olarak Adana’daki sağlıkta yaşanan olumsuzlukları ifade etme imkânı bulamadığımız için ‘bunları konuştunuz mu?’ diye sorma ihtiyacı duyduk.

Elbette biliyorum ki o masanın etrafında toplanan her isim kendilerine verilen yetki dahilinde sağlık konusunda çözüm üretmeye, sorunu takip ederek çözmeye ve sağlık açısından sorunsuz bir şehir için mücadele etmede kendilerini görevli sayan iyi niyetli arkadaşlarımızdır.

Bundan endişemiz yok. Bizlerin de gayretleri zaten bunun içindir.

Toplantıya Ak Parti’nin iktidar partisi olması nedeniyle tam takım katıldığını gördüm gönderilen basın bülteninden. İnşallah çözümün bir parçası olmuşlardır bu arkadaşlarımız.

Acil sağlık hizmetleri konusunda yetersiz olan Adana için bir şeyler yapmakla ilgili kendilerini görevli saymışlardır.

Suriyeli vatandaşların sağlıkta hizmet alan birinci sınıf yurttaş konumuna geldiği şu günlerde Adanalıların çektiği sıkıntıların neler olduğunu öğrenmek istiyor isek eğer, mevcut devlet hastanelerinin ve üniversite hastanelerinin içerisine bir tarafsız kişiyi yerleştirip gün boyunca poliklinikleri dolaştırın yeter…

Sağlık hizmetlerinde ‘otelcilik hizmetinin’ güzel olması yetmiyor.

Sağlığın bir parçası olan ilaçlı tedavide vatandaşın sırtına yüklenen kamburları da konuşmak gerekiyor.

Verileri nasıl tespit ettiler bilmiyorum ama Adana’daki sağlık hizmetlerinden memnuniyette son iki yılda bana göre memnuniyet oranında artış değil azalış var. Bunu tespit etmek hiç de zor değil.
Ak Parti’nin bugün başarılı olmasında en büyük etken olan sağlık politikasının yerelde yansımasının son iki yılda biraz daha kötüye gittiği şehir olarak Adana’yı yaptığımız haberlerden, yazdığımız köşe yazılarından biliyorum, hissediyorum.

En nihayetinde halkın her kesimini içine alan sağlık konusunda ‘Adana’da neler yaptık? Neler yapacağız? Neleri yapar isek daha kısa zamanda olumlu sonuç alabiliriz? Sorusuna yanıt aranmış olması da çok güzel.

Çıkan sonuçları inanın merak ediyorum.

Elbette yüzeysel değil, detayı ile…

Buna da ulaşmak zordur biliyorum. Meramımızı anlatabilmiş ise kazançtır diyelim ve sözlerimize nokta koyalım.