TUĞBA KAN


DEMOKRASİ YARIŞI

Seçime günler kala nabızlar tutuluyor, heyecanlar dorukta...


Seçime günler kala nabızlar tutuluyor, heyecanlar dorukta... A,B  partisi farketmeksizin hangi harfle adlandırırsanız adlandırın, bu süreç artık bir yarışa dönüştü  dönüştürdü de...

Kozan'ın gündeminde yerel seçim var, tıpkı tüm ülkede olduğu gibi. Her seçim arifesi vaatler ve projeler havada uçuşuyor. Adaylar, vizyonlarını belirlemeye çalışıyorlar. Caddeler, sokaklar yarış meydanı haline geliyor; seçim sloganları ve parti marşları yükseliyor. Seçmenlerin de dikkatle değerlendirmesi gereken bir dönem bu. Kendi çıkarlarından öte, Kozan için hangi adayın ne yapabileceğini görmek önemli.

Benzer bir durum Adana Büyükşehir Belediye Seçimi için de geçerli. Ancak asıl önemli olan, seçim sonrası süreç. Koltuğa oturduktan sonra verilen vaatlerin unutulup unutulmayacağı önemli. Umuyoruz ki, koltuk sevdası türküler söylemek yerine, gerçek işlere odaklanılır.

Kozan'ın gelişiminde fazla bir değişiklik olmadığı apaçık ortada. Görünürdeki güzellikler, gerçek sorunları gizleyemez. Hâlâ çözüme kavuşmamış otopark sorunu, kaldırım düzenlemeleri gibi pek çok sorun var. Bu, Kozanımızın  kaderine  terkedilmişliğinin  bir işareti değil mi ?
Kozan il olmayı hak etmiyor mu ? 
Kozan da gelişime,dönüşüme aç! 
Gençlerimize fayda sağlayacak Sosyal ve kültürel açıdan gençlerimizinfaaliyet edebileceği kültürel alanlar sağlamak gerek. 
Bu görmezden gelinemez  seçim sonrası yapılacak listelerinize ekleminiz  gerekenlerden biri ...

Renkli panolar, billboardlar ve projeler görsel ve düşünsel zenginlik yaratabilir. Ancak, bunların ötesinde, gerçek bir çalışma ve çaba ortaya konulması gerekiyor. Ne yazık ki, şu anda böyle bir faaliyet göremiyoruz. 
Bu sorumluluk bizlere de düşüyor elbet .Seçim sürecinde sadece adaylar ve partiler değil, aynı zamanda seçmenlerin de sorumlulukları bulunuyor. Seçim sandığı önünde her bir vatandaşın kendi değerlerine, beklentilerine ve ülke için en iyisine inandığı adaya oy vermesi, demokrasinin işleyişinin sağlıklı bir şekilde devam etmesi için hayati öneme sahiptir. Oy kullanmak, bir hak olduğu kadar bir sorumluluktur da.

Unutmamalıyız ki, demokrasi sadece seçim zamanlarında değil, her zaman yaşamımızın bir parçası olmalıdır. Seçim sonuçları ne olursa olsun, kazanan her zaman demokrasi olmalıdır. Bu sebeple, seçim sürecinde gösterilen saygı ve anlayışın, seçim sonrası da devam etmesi önemlidir.
Ne kadar sorunları yerel olarak baz almış olsam da  bu tüm ülkemiz için gerekli..