Özcan ALADAĞ


Fikret Yeni ve Siyaseti

Fikret Yeni ve Siyaseti


Adana Ak Parti’nin İl Başkanı olan Ziyaeddin Yağcı’nın istifasından sonra genel merkez tarafından il başkanlığına atanan Av. Fikret Yeni’nin parti içinde uyguladığı aktif siyaseti bugün sizlere değerlendirmek istiyorum.
Yağcı sonrasında koltuğa oturan Fikret Yeni, 30 Mart seçimlerinde başarısız olan ilçe başkanlarının görevden alınıp yerlerine yeni isimlerin atanmasını sırasında partiye ileriki aşamada sıkıntı yaratmayacak isimlerin bulunması noktasında hummalı bir çalışma yaptı. Ekipçilik ruhundan uzak, parti ilkelerine bağlı ve sıkıntısız isimlerle yola çıkmak adına belirlenen listeyle Ankara’dan dönüp hemen akabinde Cumhurbaşkanlığı seçimleri için kolları sıvadı.
Siyasi beklentilerini öteleyen Ak Parti’nin kurmaylarının tatile çıktıkları ortamda Adana’nın sarı sıcağında önemli sayılacak çalışmalar ile Adana’da Cumhurbaşkanlığı seçiminde başarı elde eden Fikret Yeni ve ekibinin Ahmet Davutoğlu ve ekibinin yeni kabinede yer almasından sonra daha da ayakları yere basan bir politika üretmesi bekleniyor.
Fikret Yeni sakin bir kişilik sahibi. Mesleği gereği de çok dinleyip az konuşup parti ve kendi doğrularını hayata geçiriyor. Yerel anlamda kendisine ve partiye karşı bloklaşma oluşturacak bir gayret içinde olmadan politika yapıyor.
Partiye yakın meslek örgütleri ve STK’lar ile ilgili gösterdiği uyumu önümüzdeki süreçte partiye yakın olmayanlara da göstermesi halinde başarısını bir kez daha katlayacak durumda olan Yeni’nin en büyük dezavantajı özellikle basın konusundaki eksikliği olarak göze çarpıyor.
Parti çalışmalarının daha ön plana çıkarılıp vitrin anlamında pazarlanması noktasında basınla olan diyalogları eksik olan Fikret Yeni’nin siyasetinin gelecek dönem Adana’nın geleceğinin şekillenmesinde önemli yer tutması bekleniyor.
Sözün özü, Fikret Yeni ve ekibinden beklenenin üzerinde başarının ortaya çıkması sanırım birilerini de rahatsız edecek.
İyiki Demirçalı Var Yoksa…
CHP Adana Milletvekili de olmasa halimiz harap vallahi.
Adana’da ne var ne yok ise alıp götürüyorlar. Kenti kaderi ile baş başa bırakıp sonra da seyrine bakıyorlar. İktidar vekilleri Ankara’da Başbakan kim olacak? Sorusuna yanıt arayıp kendi âlemlerindeler. 
Kala kala bir tek Ali Demirçalı var. O da olmasa halimiz harap vallahi.
Duvarı çatlak diye polis okulu kapanıyor. Herkes suskun.
Kimsenin haberi yok desem haksızlık ederim. Haberi olanlar da susmayı tercih ediyorlar.
Polis okulu bu şehre çok şey katıyor. Artıları hiç tartışılmaz. Yüzlerce öğrencinin öğrenim gördüğü bir şehirden polis okulunu kaldırıp götürmek akıl karı değil.
Yerine sadece 8 ay eğitim verecek olan polis amiri yetiştirme merkezi kuracaklarmış.
36 yıldır hizmet veren Adana Kemal Serhatlı Polis Meslek Yüksekokulu’nun kapatılmasının ardında yatan sebepleri bu iktidar partisinin Adana kamuoyu ile paylaşması gerekiyor. Yoksa duvarlarının çatlak olması sebep olamaz. 
Yaparsınız yeni bir bina ve yolunuza devam edersiniz.
Ortada resmi bir açıklama yok ama polis okulunun kapanacağını sağır sultan duydu. İktidar partisinin il yetkilileri de konuyu kamuoyu ile paylaşarak olası yanlış anlaşılmalara meydan vermemek adına konuşmaları gerekir iken susuyorlar.
Polis okullarının yavaş yavaş kapatılmasına yönelik ciddi adımlar mı atılıyor?
Bu sorunun yanıtını vermek gerekmez mi?
Kısa vadeli çekişmeler adına polis okullarını ortadan kaldırmak Türkiye’ye ne getirir? Aslında bu sorunun yanıtını bulmak gerekiyor.
Ali Demirçalı’yı Adana’ya sahip çıkmasından dolayı bir kez daha tebrik ediyorum.
13 milletvekili ise yaz tatilinde…
Benden hatırlatması.