Özcan ALADAĞ


GELEN GİDENİ ARATMASIN

2024 yılı 2023’ü aratacağa benziyor. Yeni yılın ilk günü zamlarla uyandık sabaha.


2024 yılı 2023’ü aratacağa benziyor. Yeni yılın ilk günü zamlarla uyandık sabaha. Yeniden değerlendirme adı altında önce devlet, arkasından ise millet önüne hesap makinasını alarak zamları etiketlere, fiyatlara yansıttı.

Cezalar, vergiler, köprü geçişleri, değerli kâğıt bedelleri zamlandı.

Fiyat etiketleri ise yılbaşından iki gün öncesinden değiştirilip yeni yıl dahi beklenilmeden zam artışını görmüş oldu.

Yurttaşı düşünen yok. Vermeden almak ancak Allah’a mahsustur. Yurttaşa vermeyenler almaya çalışıyor! Hatta kaşık ile verip kepçe ile alıyorlar!

Bunun adına ne derseniz deyin ama durum bir adet bundan ibaret.

Gelen gideni aratıyor ülkemizde… Siyasette de durum bundan farklı değil.

5 yıl önce seçerek göreve getirdiğimiz yöneticilerin büyük bir kısmı değişeceğe benziyor. Yerine gelecekler eskilerinden daha mı iyi olacak?

O biraz zor!

Eskilere alışmıştık, şimdi yenilerine alışana kadar neler göreceğiz neler…

Ocak ayının son gününe kadar siyasi partilerin belediye başkan adayları ile meclis üyeleri listelerini YSK’ya teslim etmeleri gerekiyor. Son güne kadar beklerler mi bilemem ama siyasi partilerin vakit geçirmeden adaylarını açıklamalarında kent adına yarar var.

Şu gün olmuş daha üzerinde uzlaşamadıkları, karar kılamadıkları adayları yarın öbür gün milletin önüne koyacakların oluşturacakları listeler, sanırım gelenin gideni aratacağı listeler olacak!

“Ehveni şer” diyerek alıp biz de kabul edeceğiz. Başkaca seçeneğimiz yok gibi…

Sonra da bunun adına ‘demokrasi’ diyecekler ve halkın iradesine danışmadan dayatma yöntemiyle isim belirleyerek bunlar sizi yönetecek diyerek karar kılacaklar.

Bari geç kalmasınlar!