Özcan ALADAĞ


İYİ PARTİ DELEGELERİNE CHP'DEN KISKAÇ

Bir partinin bir başka partinin içişlerine karışıyor olması kadar çirkin ne olabilir?


Bir partinin bir başka partinin içişlerine karışıyor olması kadar çirkin ne olabilir? Siyaseti bu kadar yerlerde sürünecek hale getirenlerin yaşattıkları bir örneği bugün sizlere anlatmaya çalışacağım.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in genel başkanlığı bırakmasının ardından yapılan kurultayda Musavvat Dervişoğlu genel başkan seçildi. Hayırlı ve uğurlu olsun.

Dervişoğlu’nun iki büyük rakibi vardı. Birincisi Koray Aydın, ikincisi ise Tolga Akalın’dı.

Tolga Akalın önceki gün akşam TGRT’de Medya Kritik programına katılarak kurultay sürecinde yaşanan olayları anlattı.

Tolga Akalın, İYİ Parti kurultayında CHP’nin delegeleri iş ve belediye imkânlarından yararlanma vaadinde bulunarak genel başkan adaylarından Koray Aydın’a destek istendiğini ifade etti. Akalın, Koray Aydın’ın Trabzonlu olduğunu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu da kastederek onun da Trabzonlu olup Ekrem Beyin Koray Aydın’ın seçim kazanması için devreye girdiğini söyledi.

Yani Ekrem İmamoğlu, Koray Aydın için İYİ Parti kurultay delegelerine ulaşmış bir şekilde.

Ekrem İmamoğlu’nun Büyükşehir Belediyeleri vasıtasıyla ulaştığı İYİ Parti Kurultay Delegeleri Adana, Aydın, Mersin, Antalya ve Balıkesir illeri olmuş. Bu şehirlerin Büyükşehir Belediyeleri vasıtasıyla İYİ Parti Kurultay Delegelerine ulaşılarak ‘Koray Aydın’a destek verin, size belediyeden imkan temin edelim’ denilmiş!

Bu iddianın sahibi Tolga Akalın olup bunu da kanıtlayacak kadar bilgi sahibi olduğunu televizyon ekranlarından dile getirdi.

Gelelim Adana’nın İYİ Parti Kurultay Delegelerine…

Adana’nın kurultay delege sayısı 39. Bu 39 kişiden 35’i Musavvat Dervişoğlu’na oy vermiş. Geri kalan 4 kişi Koray Aydın’a destek vermiş. Tahmini rakam bunlar.

Peki, Adana Büyükşehir Belediyesi’nden kim devreye girerek İYİ Parti Kurultay Delegeleri ile kulis yaparak Koray Aydın’a oy istemiş?

Karşımıza Göktürk Boyvadaoğlu çıkıyor bu sorunun yanıtı aradığımızda. İYİ Parti’nin Ankara’daki parti kurmaylarına ulaştığımda bu sorunun yanıtını ararken bana ‘İYİ Parti’de il başkanlığı yapıp bugün CHP’den belediye meclis üyesi seçilerek Zeydan Karalar’ın meclis başkan vekili olan kim?’ diye bir soru ile karşılaştım.

Tabi ki bu sorunun yanıtı Göktürk Boyvadaoğlu idi. Ben de o yanıtı verdim. Bu soruyu bana soran genel merkez yöneticisi, ‘tam isabet’ dedi ve Göktürk Boyvadaoğlu’nun delegelerle görüşüp Koray Beye oy istediğinden haberdar olduklarını söyledi. Sanırım Tolga Akalın’da bunu kastediyor.

Tolga Akalın, ‘Ben ikinci turdan sonra kesin çekilmeyi düşündüm. Lakin baktım ki Koray Aydın’ın kazanmasına yönelik olarak bir organize işler var. Bu kez delegemizi serbest bırakıp Musavvat Beyin kazanmasına vesile oldum. CHP’nin İYİ Parti’nin içişlerine karışıyor olma eyleminde benim sakalımı kestiler. O sakal geri çıkar. Tayyip Beye alternatif olmayı düşünenlerin onların yolundan gitmesi (Burada Ekrem İmamoğlu’nu kastediyor) doğru değil. Akşener’in siyaset dışında kalmasına ben sebep oldum’ cümleleri ile önemli açıklamaları oldu.

Varın İYİ Parti’nin halini siz değerlendirin. Varın CHP’nin demokrasi inancını siz yorumlayın.

Yorum sizin, benden olayı aktarması…