Özcan ALADAĞ


İYİ PARTİLİLERİN YENİ ADRESİ CHP

Siyasette ‘denge’ denilen hiçbir unsur kalmayınca ortaya çıkan sonuçlara hiç şaşırmamak gerekiyor. Bende onu yapıyorum.


Siyasette ‘denge’ denilen hiçbir unsur kalmayınca ortaya çıkan sonuçlara hiç şaşırmamak gerekiyor. Bende onu yapıyorum. Yani hiç şaşırmıyorum.

Yıllar önce ‘Fırıldak Kubi’ diye anılan siyasetçileri dahi sollayan yeni tip siyasetçiler, bırakın kendi dengelerini korumayı mensubu oldukları siyasi partilerin dahi dengelerini şaşırtacak noktaya geldiler.

Üstün meziyetleriyle...

Yerel seçimler sonrasında İYİ Parti’ye mensup milletvekilleri, belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri ile daha önce İYİ Parti’de aktif politika yapan isimlerin yeni adreslerinin CHP olacağına dair bir görüntü ortaya çıkmaya başladı.

Yerel seçimler öncesinde İYİ Parti’den istifa ederek CHP’ye katılan ve seçim bölgelerinde İYİ Parti’nin seçim kazanmaması adına ellerinden gelen gayreti gösterenler bugün mevki ve makam sahibi oldular. Yani bu ‘manevralarının’ karşılığını koltuk ile, makam ile almış oldular.

İYİ Parti’nin milletvekillerinin bu ‘manevra yapanları’ makamlarında ziyaret ederek ‘sizinle gurur duyuyoruz’ dercesine onları tebrik etmelerine tanıklık ediyoruz yakın zamanda…

‘İyi ki bizim seçim kazanmamıza engel oldunuz’ dercesine…

Bunun başkaca izahı var mıdır bilemem ama ben İYİ Partili bir milletvekilinin 31 Mart yerel seçimleri öncesinde partilerinin seçim kazanmaması adına gayret gösterenleri bugün ‘Alınlarından öpmelerini’ doğru bulmuyor. Doğru bulmadığım gibi aynı zamanda ‘siyasi omurgasızlık’ olarak nitelendiriyorum.

Bakın görün, İYİ Parti’nin bu haftı sonunda gerçekleştireceği kurultay sonrasında bazı milletvekillerinin, belediye başkanları ve meclis üyeleri ile il, ilçe yöneticilerinin yeni adreslerinin CHP olacağını buradan baktığımda görür gibiyim. Bir kısım İYİ Partilileri de yeni adreslerinin MHP olacağını tahmin ediyorum.

Gemiyi terk edecekler bir adet…

Çünkü İYİ Parti’nin kaptanı gemiyi terk edince mürettebatı da gemiyi ter ediyor haliyle…

Gittikleri yerde umarım ‘sığıntı gibi’ kalmazlar. Geçerli bir akçe olmadıklarını ne zaman anlarlar? Onu da bilemem…

CHP’nin kapısından içeriye adım attıklarında ‘manevra’ yaptıklarına pişman mı olurlar? Yoksa çok mutlu mu olurlar? Orasını yaşayarak göreceğiz.

İYİ Parti’nin teşkilatçılıktan tamamen uzak bir yapıda olduğunu ben kendi adıma 31 Mart yerel seçimlerinde görerek tespit edip, buna da kalben inandım. Sandık görevlisi yazacak partili bulamayan İYİ Parti’nin seçim kazanmasını bekleyenler de sanırım benim gibi bu tespitleri seçimler sonrası yapar hale gelmişlerdir.

Adana özeline gelince, Adana’daki İYİ Partililerin de yakın tarihte gemiye terk ederek savrulacaklarını buradan söyleyebilirim.

Bakalım gemiyi kimler terk edecek?