Özcan ALADAĞ


KÖRÜ KÖRÜNE SİYASETİN PEŞİNE TAKILANLAR

Son 3 gündür Adana’nın gündemine Zeydan Karalar damgasını vurdu. Bu damga bence ‘Sayın Karalar’ın lehine değil, aleyhine vurulan bir damga’ olarak kayıtlara geçti.


Son 3 gündür Adana’nın gündemine Zeydan Karalar damgasını vurdu. Bu damga bence ‘Sayın Karalar’ın lehine değil, aleyhine vurulan bir damga’ olarak kayıtlara geçti.

Sayın Karalar, Karataş’ta yaptığı konuşmada taşmedreseli olarak nitelendirilen ülkücü ve milliyetçi görüşe sahip insanlarla kardeş olamayacağından dem vurdu. Sonrasında da ‘bu konuşmaları yayınlamayın’ diye uyardı sempatizanlarına…

Lakin o görüntüler yayınlandı. Tüm sosyal medya ve yaygın gazetelerde konu gündem oldu. Yaygın televizyon kanallarında konu haber değeri buldu.

Konu Adana ve yerel seçimler olunca yerel gazeteciler olarak bizlerin de konuyla ilgili görüşlerimizi dile getirmemiz gerekirdi. Onu da yaparak konuyu haber ve köşe yazılarımızda kaleme aldık.

Zeydan Karalar’a sempati duyan ve aynı zamanda CHP’ye parti anlamında oy verip peşinden giden bazı sempatizan Adanalı kardeşlerimiz, Karalar’ın bu ırkçılık içeren söylemine destek verip tıpkı Karalar gibi düşünmüş olacaklar ki çıkan haberlere tepki göstermeye başladılar!

Yazık ki ne yazık!

Körü körüne siyasetin peşine takılma denir buna…

Varsın onlar körü körüne siyasetin peşine takılsınlar. Doğru olanı bizler yapmış olalım. Bu tür ırkçılık içeren söylemlerin doğru olmadığını söylemeye devam edelim.

Sayın Zeydan Karalar bugün Habertürk kanalına, yarın da eski adıyla Fox, yeni adıyla NOW TV’ye canlı yayına çıkarak bu ırkçılık söyleminden geri adım atmaya, manevra yapmaya çalışacak.

Daha önce tıpkı Cumhurbaşkanlığı seçiminde meclis oturumunda ‘Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalır’ diyerek açıklama yapıp arkasından aynı gün yediği fırça ile yine bu iki televizyon kanalına çıkarak ‘öyle demek istemedim’ dediği gibi…

Bu iki televizyon kanalı da belediye bütçesinden temin edilen paralar ile Karalar’ın yakınlık kurduğu kanallar. Bunu da dipnot olarak vermiş olalım.

Karalar’ın televizyon kanalında söyleyeceklerini az çok buradan kestirmek mümkün. ‘Hata yaptım, özür dilerim’ demeyecek elbette. ‘Öyle demek istemedim, şunu kastettim’ diyerek manevra yapacak.

Siyasetçinin dikkatle olması gerekir. Söylediği sözleri özenle seçmesi gerekir. Oy devşirmek adına kırıp dökmemek gerekir.

Körü körüne siyasetçinin peşine takılanlara da bir çift sözüm var. ‘Başkaları adına kendinizi kullandırtmayın. Savunduğunuz kişiyi ve sözleri de dikkatli seçin’