Özcan ALADAĞ


MEZARLIK SORUNU VE KARALAR'A ÇAĞRI

Adana’da Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluğunda olan mezarlıklarla ilgili gün geçmiyor ki şikayet gelmesin.


Adana’da Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluğunda olan mezarlıklarla ilgili gün geçmiyor ki şikayet gelmesin. Belediyenin yetkililerinin bu konuda biraz daha titiz davranmalarını beklemek vatandaşın haklı isteği olsa gerekir.

Kozan Mezarlığı’nı bir türlü bitirmeyen Adana Büyükşehir Belediyesi, seçimler öncesinde her gün bir açılış yaparak yurttaşa ‘hizmet’ ettiğini açıklıyor. Bu hizmetlerin devamının da gelmesi adına ‘bana yeniden oy verip başkan yapın’ diyerek çağrıda bulunuyor Sayın Karalar.

Kozan Mezarlığı’nın bitirilmemesini bir türlü de açıklayamadı Sayın Karalar. Sürekli olarak bu konuda çağrıda bulunmamıza karşın nedense sessiz kalmayı tercih etti Sayın Başkanımız.

Dün bir okuyucumuz Çukurova İlçesi’ne bağlı Kaşoba Köyü’nün Cungurlu Mezarlığı’na ait bilgileri benimle paylaştı.

Mezarlığın harabeye döndüğünü, unutulmuş halde bulunan bu mezarlık ile ilgili olarak çevre düzenlemesi olmaması nedeniyle oluşan olumsuzluğu Mezarlıklar Daire Başkanlığı’na ilettiklerini, ancak bir türlü yanıt alamadıklarını belirterek konuyla ilgilenmemi benden rica etti.

Çevre düzenlemesi olmayan mezarlığa vahşi hayvanların inip mezarların hayvanlar tarafından açıldığını iddia eden okuyucumuz, Zeydan Karalar’a seslenip ‘Lütfen bu mezarlık ile ilgilenin’ diye seslendi.

Biz de okuyucumuzun bu isteğini buradan dile getirerek çağrıda bulunmuş olalım.

Zeydan Karalar Beyin özellikle mezarlıklar konusunda titiz olduğunu biliyorum. Hassasiyetini bilmeme rağmen bu kadar olumsuzluğun yaşanıyor olmasını da bir türlü anlamış değilim.

Cungurlu Mezarlığı’na lütfen acil olarak bir el atın Sayın Başkanım.

Halkın isteğine ‘başım üstüne’ diyerek yaklaşan sizin bu tür sıkıntılarla karşı karşıya kalmamanız gerekiyor. Lakin nedense mezarlıklar konusunda yönettiğiniz belediye başarılı değil!

Kozan Mezarlığı’nı eğer bitiremeyecek iseniz Kozan halkına bir çağrıda bulunalım. Halk kendi arasında para toplayıp bu mezarlığı yaptırıp hizmete sunsun. Kozanlı insanların buna gücü, kudreti yeter.

Kendi adıma da böyle bir kampanya başlatarak ‘Belediyenin yaptıramadığını mezarlığı halk olarak bizler yaptırmak adına’ harekete geçebiliriz.

Ne dersiniz?