Özcan ALADAĞ


YÜZDE 45 MEMNUNİYETSİZLİĞİ

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Adana ziyareti sırasında kullandığı şu cümleyi kendi adıma yorumlamak istiyorum.


Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Adana ziyareti sırasında kullandığı şu cümleyi kendi adıma yorumlamak istiyorum.

Bakınız Sayın Cumhurbaşkanı neler söylüyor: “Son genel seçimde alınan yüzde 45’lik oy miktarı bizim Adana ile olan gönül bağımızı, güçlü sevgi bağını yansıtmıyor”

Yüzde 45 oyun memnuniyetsizliğinden dolayı rahatsızlık duyan Sayın Cumhurbaşkanı, Adana teşkilatına ‘Bu seçimde oyunuzu artırın’ talimatı veriyor işin özünde.

Bu talimatı il teşkilatı alıyor almasına da yüzde 45’lik oy oranını yükseltebilecekler mi?

Miting alanındaki cılız kalabalığı gören Sayın Cumhurbaşkanının tüm etkili ve yetkili isimlere ‘fırça’ attığını kendi adıma düşünüyorum. Ben olsam ben de aynı fırçayı atardım!

Dünkü yazımda dile getirdiğim üzere Cumhur İttifakı’nın miting organizasyonundaki başarısızlığını ancak sandıkta oy patlaması ile telafi etmesi gerekiyor.

Bunu telafi edebilecekler mi?

Orası biraz zor görünüyor!

AK Parti’nin Adana özelinde aldığı oy miktarının bir türlü artmıyor olmasını parti teşkilatının yetkilileri Sayın Cumhurbaşkanına nasıl izah ediyorlar? Bunu inanın merak ediyorum.

SKM’lerin çalışma tempoları arasındaki ‘Düzensizlik’ o kadar çok sırıtıyor ki Cumhur İttifakı adına, yüzde 45 oy oranının üzerine çıkma adına bu yöntemle ilerlemenin olumlu sonuç vermeyeceğini düşünüyorum.

Demem odur ki, iki ayrı SKM gibi gözüken ilerleme, Cumhur İttifakı’na zarar verir…

Adayın SKM’si ile partinin SKM’si ayrı gibi bir görüntünün dışarıya yansımasının rahatsızlığının biran önce giderilmesi gerekir diye düşünüyorum.

Kısacası Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan Adana mitinginden memnun ayrılmadı.

Bir de 31 Mart günü alınacak olan oy miktarı Erdoğan’ı mutsuz ederse kanımca Adana özelinde çok ivedi olarak revizyonlar söz konusu olur.

Bu da kaçınılmazdır diyelim ve başarılar dileyelim.