Değerli dostlarım Rabbimiz ayeti kerimesinde bizlere hitaben << Siz beni anın ki, bende sizi anayım.>> (bakara 152) yani buradan devam edecek olursak Rabbimiz bize ey kullarım! Beni hatırlayın. Bende sizi hatırlayayım, beni unutmayın bende sizi unutmamayım. Beni zikredin bende sizi zikredeyim, bana yardımcı olun bende size yardım edeyim, burada Allah´ ın haşa bizim yardımımıza ihtiyacı ı var, yok. Bu şu manadadır. Siz benim dinimi, onun güzelliklerini, emirlerimi ve yasaklarımı herkese yayın, anlatı yaşayın ki bende size dar gününüzde, zor gününüzde yardımcı olayım buyurmaktadır. Allah dostlarından bir zat << Ben rabbimin beni ne zaman andığını bilirim>> Bunu duyarım? dedi. Ona nasıl duyarsın dediler. Zir-a ben Allah´ ı ne zaman ansam oda beni anar.?
Değerli dostlar Allah´ ı zikretme konusunda bazı ayetler nakletmeye çalışacağım. Burada zikir, onu anmak, hatırlamak ve ibadet etmek manasındadır. <
Demekki değerli dostlar Allah (C.C) yatarken de ayakta da her halükarda zikredilir. Yani namaz ibadeti her halükarda ifa edilebiliyormu. Bir sürü bahanenin arkasına sığınıp namaz terk edilmiyormuş. Kırk dereden kırk su getirerek oruç gönülden uzaklaştırılmıyormuş. Selam ve dua ile. Esselamü Alaykeüm.
ZİKREDELİM
Uyanıp seherlerde
Issız tenha yerlerde
Şifa olsun her derde
Zikredelim Allah´ı
Defter, günah dolmadan
Kul kalbini kırmadan.
Musallaya varmadan.
Zikredelim Allah´ı
Gonca güller açarken.
Gece hüzün saçarken.
Can bedenden uçarken
Zikredelim Allah´ı
Dostlar meclise gelsin.
Sevgi muhabbet bulsun.
Nefsi emmare ölsün
Zikredelim Allah´ı
Huzura ermek için.
Menzile varmak için.
O dostu görmek için
Zikredelim Allah´ı
Armağan´ ım nerdesin
Kaldır kalbin perdesin.
Eller ne derse desin
Zikredelim Allah´ı