Anahtar Kelimeler: Ekmeğe

Ekmeğe Zam

 Ekmeğe Zam

Kozan´da bugün ihtibari ile pişmiş 250 gram ekmek 1.25 kuruştan satılacak.

Kozan´da bugün ihtibari ile pişmiş 250 gram ekmek 1.25 kuruştan satılacak.

Kozan Fırıncılar Odası ekmekte gramaj ve fiyat artışına gitti.

200 gram olarak üretilen ekmek girdi maliyetleri ve üretim şartlarından dolayı gramajında ve fiyatında artış yaşandığı öğrenildi.

Konu ile ilgili olarak Fırıncılar Odası Başkanı Muhammet Yorulmaz, ekmeğin fiyatında değişimin olmadığına dikkat çekerek; ?200 gram üretiğimiz ekmeği 250 grama çıkarttık. Bu nedenle artan gramdan dolayı 25 kuruşluk bir fiyat yansıması oldu. Burada, yapılan herhangi bir zam yok. Sadece gramaj ayarlaması var? dedi.

Kozan Belediyesi tarafından üretilen halk ekmek fiyat ve gramajlarında artış yapıldı.

Kozan Belediyesi tarafından üretilen pişmiş 200 gr ekmekte bugünden itibaren 250 gram olarak üretildiği öğrenilirken, ekmeğin fiyatı 1 liraya yükseldi.

Fırıncılar, ekmeğin daha lezetli ve olgun hale getirilebilmesi için 250 gramın ideal bir gram olduğuna dikkat çekerek, ? 200 gram üretiğimiz ekmeklerimizde istenen verim almakta zorlanıyorduk. Şimdi kaliteli ekmek üreteceğiz? diyerek yapılan gramaj ve fiyat artışını olumlu karşıladılar.

Ote yandan ekemeği bugün zamlı alacagını bir gün önceden duyan vatandaşlar gramaj artışı adı altında ekmeğe zam yapılıyor. Kaç gram aldığımızın çok önemi yok. Kaç ekmek elıp, kaç para verdiğimizin önemi var. Açık aleni zam yapmışlar?diyerek yapılan gramaj ve fiyat artışına tepki gösterdiler.

Bugünden itibaren bakkal ve fırınlarda 250 gram ekmek 1.25 kuruşa satılırken, Kozan Belediyesi´ne bağlı büfelerde 250 gram ekmek 1 TL´ye satılacak.