Mutfak Tüpünü Artık Bakkallar Satamayacak

 Mutfak Tüpünü Artık Bakkallar Satamayacak

Son yıllarda artan terör olaylarında kullanılan özellikle piknik ve mutfak tüplerinin satışlarına sınırlama getiriliyor.

K.Ekspres- Son yıllarda artan terör olaylarında kullanılan özellikle piknik ve mutfak tüplerinin satışlarına sınırlama getiriliyor.

Tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de yayınlanan kararnameler bayilik statüsü bulunan 12 işletmeye ulaştırıldı.

Ulaşan tebligatlar sonucunda ilçemizde faaliyetlerini sürdüren tüp bayiliği yapan 12 işletme sahibi ve yetkilisi toplu karar alarak, ilçe merkezinde bulunan tüp bayilerinin dışında kalan hiçbir işletme piknik tüpü ve mutfak tüpü satışına izin vermeme kararı aldılar.

Düzenlenen toplantı ile bir araya gelen işletmeciler, İçişleri Bakanlığı imzası ile yayınlanan kararname sonucunda ilçe merkezlerinde tüp bayilik belgesi bulunmayan işletmelerin dışında kalan iş yerlerinin tüp satışının yapmasının yasak olduğuna dikkat çekerek, merkezde bulunan bakkal işletmeleri başta olmak üzere farklı iş yerlerine toplu tüp satışı yapmama kararı aldılar.

Konu ile ilgili bir dizi açıklamalarda bulunan tüp bayileri? ülkemizde yaşanan terör olaylarında teröristlerin kurdukları bomba düzeneklerinin birçoğunda özellikle piknik tüpü olarak bilinen 4 kg tüp ile 12 kg tüp çeşitlerin çok sık kullandıklarını fark eden içişleri bakanlığımız bu tüplerin satışını kayıt altına alarak, bu tip haince eylemlerde parmağı olan vatan hainlerini hızlı yoldan tespit etmek için yayınladığı bir genelge ile bu tip tüplerin satışının yetkili eller tarafından kayıt altına alınarak yapılması istendi. Bu belge geçtiğimiz aylarda ilçede bulunan 12 tüp bayisine de ulaştı. Daha önceleri mahalle bakkallarımız adeta bizlerin tali bayileri gibi görünüyor. Ve bakkallarında kayıt dışı tüp satışı yapıyorlardı. Bizler tüp bayileri olarak bugün bir araya gelerek, korsan olarak tabi edilen tüp satışlarını Kozan da bulunan 12 tüp firması olarak bitirdik. Bu saatten sonra hiçbir tüp bayiimiz mahalle perakendenin dışında bu tip işletmelere tüp satışı yapmayacaklar.?  Dedi.