Anahtar Kelimeler: COŞKUSU

100. YIL COŞKUSU

100. YIL COŞKUSU

19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı´nın 100. yıl dönümü etkinlikleri Kozan´da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

/resimler/2019-5/20/1029477754013.jpgPazar günü saat 10.30´da İsmet Atlı Şehir Stadyumu´ndaki program, 1 dakikalık saygı duruşu akabinde okunan İstiklal Marşı ile aşladı. İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Kürşat Gültekin günün önemine binaen bir konuşma gerçekleştirdi. Gültekin konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

?Şanlı Türk tarihine sarı saçlı mavi gözlü dev ile Büyük Türk milletine bir asrı hediye ettiği günün başlangıcıdır 19 Mayıs 1919. Binlerce yıllık geleneğinin, vaktinin hediyesi, cesaretinin doğası gereği yeryüzünde hiçbir milletin kabullenemeceği ?Ya İstiklal Ya Ölüm? emrini alıp gülümseyerek istiklali için ölüme koşa koşa gittiği günün başlangıcıdır 19 Mayıs 1919. 100 yılını dolduracak, genç ve tüm ihtişamı ile tekrar tüm dünyaya hükmedecek duruşuyla şahlanan Türkiye Cumhuriyeti´nin kuruluşunun başlangıç günüdür 19 Mayıs 1919. ?Yalnızca sana ibadet eder, senden yardım dileriz? sözünü yüreğine kazıyan büyük Türk milletine yepyeni bir devletin hediye edildiği günün başlangıcıdır 19 Mayıs 1919. 100 yılımız ebedi yıllar olsun. büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, herkesin 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı´nı saygı sevgi ile kutluyorum? dedi.

İsmet Atlı Şehir Stadyumu´nda düzenlenen programda; Atatürk´ün gençliğe hitabesinin okunması, gençliğin Ata´ya cevabının okunması, Halk Eğitim Merkezi Mehteran gösterisi, ?Ben Anadoluyum? adlı şiirin okunması, ilçe spor antrenörlerinin ortaklaşa düzenlediği güreş, karate, boks, tekvando gösterilerinin yapılması, okullar arası atletizm finallerinin yapılması, Karacaoğlan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi halk oyunları gösterisi, 50. Yıl Anadolu Lisesi´nin Kafkas oyunları gösterisi, Şehit Arda Can Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi halk oyunları gösterisi, Ramazanoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve tüm lise öğrencilerinin bayrak gösterisi yer aldı.

19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerine; Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, Kozan Belediye Başkan Yardımcısı Ruhi Gül, Kozan Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yeşil, Kozan İlçe Emniyet Müdürü Mehmet İyim, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez, Devlet Hastanesi Başhekimi Asuman Seda Bayram, siyasi parti ve STK temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının müdür ve amirleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam düzenlenen 19 Mayıs etkinlikleri sonunda organizasyonun hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

/resimler/2019-5/20/1029271816107.jpg