Anahtar Kelimeler: sonra yeniden doğuyor

1040 gün sonra yeniden ışık doğuyor

1040 gün sonra yeniden ışık doğuyor

Yapılan bütün girişimlere rağmen bir türlü açılamayan olimpik yüzme havuzu sorunu nihayet çözüldü. Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan müjdeyi verdi. 2022 yılının yazında çocuklar havuzsuz kalmayacak.

Kozan Ekspres Gazetesi olarak, defalarca gündeme taşıdık. “Olimpik Yüzme Havuzu neden açılmıyor?” diye. “Büyükşehir Belediyesi açsın, Kozanspor’a devrilsin, Kozan Belediyesi işletsin veya özel sektöre verilsin” diye konuyu gündemde tuttuk.. Ancak, yapılan bütün girişimlere rağmen bir türlü açılamayan olimpik yüzme havuzu sorunu nihayet çözüldü. Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan müjdeyi verdi. 2022 yılının yazında çocuklar havuzsuz kalmayacak.

2014 yerel seçimlerinin ardından büyükşehir yasası ile birlikte, Kozan Belediyesi'ne ait olan olimpik yüzme havuzu Adana Büyükşehir Belediyesi'ne geçti. Havuz, Musa Öztürk döneminde işletildi. 2019 yerel seçimlerinin hemen ardından kapatılan olimpik yüzme havuzu yeniden açılmadı. Sebebini herkes çok merak etti. Kimseden yeterli bir cevap alınamadı. İhalesi yapıldı-yapılacak, devrildi-devredilecek derken yaklaşık 3 yıldan bu yana kapalı olan yüzme havuzu Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan’ın da girişimleri ile belediyeye devredildi.

Şubat Ayı Meclis Toplantısı’nda konuşma gerçekleştiren Belediye Başkanı Kazım Özgan, yaz ayı itibariyle havuzun açılacağını, çocukların ve Kozanlıların havuza kavuşacağının müjdesini verdi. Havuz derinliğinin 5 metreden 160 santimetreye düşürüleceğini de söyleyen Belediye Başkanı Kazım Özgan, bunun sebebini girdi maliyetlerinin çok yüksek olmasına bağladı.

Kozan Belediye Başkan Yardımcısı Ruhi Gül’e talimat veren Belediye Başkanı Kazım Özgan, buranın yeniden ayağa kaldırılabilmesi için yaklaşık 2 milyonluk bütçeye ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Olimpik Yüzme Havuzu özelliğinin düşürülecek yükseklik seviyesi ile birlikte ortadan kalkacağı söyleniyor. Bununla ilgili herhangi bir teknik açıklama yapılmadı.Mehmet Açıkgöz döneminde yaptırılan ve bölgenin sayılı yüzme havuzlarından biri olan yüzme havuzunun yeniden hayata geçirilecek olması bütün Kozanlıları memnun etmiş durumda. Umarız, herhangi bir aksaklık olmaz. Bu yaz çocuklar pis sularda değil, pis kanallarda değil, yüzme havuzunda yüzenler.