Anahtar Kelimeler: milyon liralık ödendi

12 milyon 600 bin liralık borç ödendi

12 milyon 600 bin liralık borç ödendi

Kozan Belediyesi İmar Limited Şirketi'nin SGK'ya olan borcunun 12 milyon 600 bin liralık kısmı satılan taşınmazlar karşılığında ödendi.

Kozan Belediye başkanı Kazım Özgan 2019 yerel seçimlerinden sonra Kozan Belediyesi Limited Şirketi'nin borcunu Kozan Belediyesi binasında bilbord yaptırarak halka sunmuştu. Aradan geçen zamanın ardından geçtiğimiz aylarda Belediye Başkanı Kazım Özgan SGK'ya olan borcun ödenmesi gerektiğini ifade etmiş, meclise belediyeye ait taşınmazların satılarak bu borcun ödenmesi yönünde önerge vermişti. Nihayetinde, borcun kapatılmasına karşılık meclis üyeleri karar alarak taşınmazların satışına oy birliği ile karar vermişlerdi.

Kasım ayı meclis toplantısında konuyu gündeme getiren Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan SGK ile yapılan anlaşma ile 12 milyon 600 bin liralık borcu arsa veya taşınmazların satışı karşılığında ödendiğini ifade etti. Borcun tamamının 30 milyon civarında olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Kazım Özgan, geri kalan kısmını da aynı bu şekilde yol izleyerek ödeneceğini ifade etti.

Başkan Kazım Özgan, kendilerinin hizmet yapmalarının yanında geçmişten kalan borçları da ödemeye devam ettiklerini ifade etti. SGK olan borcun tamamının ödenmesi için önümüzdeki süreçte taşınmazların satışına meclisin aldığı karar doğrultusunda devam edilecek.