13. katın balkonuna vuran güneş yıkım nedeni 

13. katın balkonuna vuran güneş yıkım nedeni 

Çeşitli alanlarda istihdam sağlayan esnaflarımızı sudan sebepler ile şikâyetler üzerine esnafımıza maddi manevi zarar verilmeye devam ediliyor.

İlçemizde “esnaflarımızı nasıl koruyabiliriz yerine nasıl yok ederiz.” Zihniyetine sahip kişiler bu kentin ekonomisine balta vurmaya devam ediyor. 

İlçemizde şubeleri bulunan yatırımcı ruha sahip işletme şubesinin vitrinleri 13. kattaki apartman sakininin gözünü aldığı gerekçesi ile yıkıldı. 

Yıkımın nedenini merak eden çevre sakinleri 13. kattaki apartman sakinin gözüne güneş vurduğu nedenini duymaları üzerine “ şimdi gel de bu kentte yatırım yap. Art niyetten başka bir şey değil. Girişimcileri bu şehre yatırım yapmak isteyenlerin kimilerini trafikte dövüyor, kimileri köşeye sıkıştırılmak isteniyor. Hiçbir şey bulamazsalar sözde sebepler ile şikayet ediyorlar. Bu tip hadiseler ilçenin ekonomisine yara açıyor. Yatırımcı elimizden adeta yok olup gidiyor. İlçeye gelmek isteyen yatırımcılar kendilerinden önce yatırım yapan kişinin kapısını çaldığında “ ben düştüm sen düşme” sözü kapanmayacak yaraların başlangıcı adeta yazık. Bu işletmede en az 7 kişi çalışıyor. Burası kapanınca 13. kattaki kişinin yüreği soğumuş olacaktır.” 

İşetme yetkilileri yıkımın ardından, kanuna karşı boynumuz kıldan ince demek ile yetinirken, konu ile ilgili güzel bir hikaye konuyu adeta özetliyor. 

“ Aslan öncülüğünde buluşan orman sakinleri yeni bir köy kurmaya karar vermişler. Doğal olarak köyün muhtarı aslan seçilmiş. Muhtar bir gün gezerken evcil horoz ile karşılaşmış. Horoza köyünden bahseden muhtar horozu köy sakini olmaya ikna etmiş. Horoz ormana taşınmış. Sabah saatin de horozun sesini duyan tilki soluğu horozun ağacının altında almış. Tikli “hoş geldin güzel kardeşim senin ne güzel sesin var. İnde yanıma ö güzel gırtlağından bir öpeyim” der. Horoz olmaz muhtardan izin al ben muhtardan izinsiz inemem derken muhtar tilkiyi kovalamaya başlar. Bir süre kovalamacanın ardından tilki aslanın ulaşamayacağı bir yerde kendini sağlama alır. Tilki aslana dönerek” siz her geleni böyle kovalarsanız. Zor köy kurarsınız” der.