Anahtar Kelimeler: Temmuz programı belli oldu

15 Temmuz programı belli oldu

15 Temmuz programı belli oldu

15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. yıl dönümü nedeniyle Kozan´da bir dizi anma etkinliği gerçekleştirilecek.

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı kapsamında Kozan´da bir dizi etkinlik düzenlenecek. Kozan´da düzenlenecek etkinlikler 11 Temmuz 2019 Perşembe günü başlayacak. 15 Temmuz Gazisi Oğuzhan Konuralp iş yerinde ziyaret edilecek. Gerçekleşen Ziyaretin ardından Ankara Özel Harekat Daire Başkanlığı´na 15 Temmuz gecesi düzenlenen hava saldırısında şehit olan 42 özel harekatçıdan  biri olan Aytekin Kuru´nun ailesi ziyaret edilecek. Ziyaret kapsamında Mevlidi Şerif okutulacak, Aytekin Kuru ve tüm şehitlerimiz için dua edilecek. Daha sonra Pekmezci Mezarlığı´nda bulunan Aytekin Kuru´nun mezarı da protokol ve vatandaşlar tarafından ziyaret edilecek. Şehidimizin mezarına kırmızı karanfiller bırakılacak.

12 Temmuz 2019 Cuma günü; saat 10.00´da Kozan İlçe Müftülüğü´nde şehitlerimizi anma özel programı gerçekleştirilecek. Hoca Ahmet Yesevi Camii´nde şehitlerimiz için mevlidi şerif, Kuran´ı Kerim ziyafeti ve hatim duası yapılacak. Aynı gün Kozan Kapalı ve Açık Cezaevi´nde, ?15 Temmuz´da ne oldu?? programı yapılacak. Kozan cezaevinde düzenlenecek olan programı Kozan İlçe Müftülüğü organize edecek.

13 Temmuz 2019 Cumartesi günü; İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü organizatörlüğünde Kozan Kapalı Spor Salonu´nda 15 Temmuz temalı satranç turnuvası düzenlenecek. Turnuva saat 10.00´da başlayacak.

14 Temmuz 2019 Pazar günü ise satranç turnuvası devam edecek. Pazar günü akşam saat 19.00´da Muhsin Yazıcıoğlu Parkı´nda 15 Temmuz konulu fotoğraf ve el sanatları sergisinin açılışı gerçekleştirilecek. Buradaki program, Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü´ne bağlı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından organize edilecek.

15 Temmuz 2016 tarihinde Fethullahçı Terör Örgütü tarafından darbe girişiminde bulunulmuş, yüzlerce vatan evladı ?O Gece? şehadet şerbetini içmişti.

15 Temmuz 2019 Pazartesi günü; Türk Büyükleri Parkı´nda 15 Temmuz konulu fotoğraf ve el sanatları sergisi Kaymakam Şafak Gürçam ve protokol mensupları tarafından açılacak. Saat 20.30´da Göç Yolu batı girişinden başlamak üzere ?Milli Birlik Yürüyüşü? yapılacak. Protokol ve Mehteran Takımı eşliğinde yapılacak olan yürüyüşe bütün vatandaşların katılması bekleniyor. Yürüyüş Türk büyükleri Anıtı´na kadar devam edecek.

Türk Büyükleri Meydanı´nda gerçekleştirilecek olan anma programında; Kozan Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yeşil, Kozan Belediye başkanı Kazım Özgan ve Kaymakam Şafak Gürçam günün önemini belirten konuşma gerçekleştirecekler. Ozan Mehmet Sarıca tarafından 15 Temmuz´la ilgili olarak şiir okunacak. Halk Eğitim Merkezi Mehteran gösterisinin de yer alacağı anma programı satranç turnuvası ödül töreni, şiirlerin okunması, Ozan Adnan Özcandan tarafından 15 Temmuz konulu şiir okunması, sinevizyon gösterisi, 15 Temmuz´u 16 Temmuz´a bağlayan gece saat 00.13´de tüm camilerden sela okunması ile son bulacak.

Alanda bulunan vatandaşlar sabaha kadar demokrasi nöbeti tutacak.