Anahtar Kelimeler: Temmuz Halk Sokağa İndi

15 Temmuz´da Halk Sokağa İndi

15 Temmuz´da Halk Sokağa İndi

15 Temmuz 2016 günü Fethullahçı Terör Örgütü´nün haince planladığı darbe girişiminin 2. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Kozan´da vatandaşlar ellerinde bayraklarla yürüyüş düzenlediler. Göç yolu üzerinde sloganlar atan vatandaşlar, Türk Büyükleri Anıtı

15 Temmuz Şehitlerini Anma. Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Kozan´da yüzlerce insan ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüş yaptı. Bölücü terör örgütlerine yönelik sloganlar attı.

15 Temmuz 2016 günü Fethullahçı Terör Örgütü´nün haince planladığı darbe girişiminin 2. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Kozan´da vatandaşlar ellerinde bayraklarla yürüyüş düzenlediler. Göç yolu üzerinde sloganlar atan vatandaşlar, Türk Büyükleri Anıtı´na kadar yürüyüş gerçekleştirdiler.

Buradaki programa Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam birlikte ilçe protokolü katıldı.

Yüzlerce insan 15 Temmuz ve tüm şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu bulundu. Ardından da İstiklal Marşı´nı okudu. Burada düzenlenen program Kuranı Kerim okunması ve ardından yapılan dua ile devam etti.

Kozan Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yeşil, anlamlı ve manalı günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Mustafa Yeşil yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

?15 Temmuz aydınlığımızı karanlığa çevirmek isteyenlerin hain kalkışmasının tarihidir. 15 Temmuz yüce Türk Milleti´nin ?ihanete geçit yok? diyerek, hep birlikte tarih yazdığı tarihtir. 15 Temmuz akşamı, devletimiz ve milletimiz tarihte eşi ve benzeri görülmemiş büyüklükte hain darbe girişimine işgale maruz kalmıştır. Bu gecede, yüce Türk Milleti´nin üzerinden Allah´ın rahmeti eksik olmadı. 15 Temmuz´da hepimiz şahit olduk ki; bu Kadim milletimiz, devlet başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın çağrısıyla vatanını, bayrağını, ezanını, istiklal ve bağımsızlığını savunmak için, yüreğinde vatan sevgisi ile meydanlara akın etmiştir. Ruhunu, bedenini ve imanını 1 dolara satan Pensilvanya´daki bu şerefsiz haine karşı bu aziz millet, şahadet şerbetini içmek uğuruna kurşunların ve tankların önüne göğsünü siper ederek, dik durarak bu hainlerin emellerini kursaklarında bırakmıştır. Yüce Türk milleti adına karar veren yargı, 15 Temmuz´da hain darbe girişimi sırasında, ilk dakikadan itibaren safını milletten yana ve milli iradeden yana karar alarak bu hain darbeye, en büyük darbeyi sizlerle birlikte Türk yargısı yapmıştır? diye konuştu.

 Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk; ?Bir toplum tarih bilmiyorsa başına gelecekleri hesaplayamaz. Feto denilen lanet adam, Erzurum´da sadece iki sene okumuş. insanlarda bu adamın arkasından koşup gittiler. Bunlardan ders çıkarmamız lazım. Sayın Cumhurbaşkanı´na bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti´nin Diyanet İşleri Başkanlığı var. Alsın 06-13 yaş grubu çocuklara dini eğitim versin. Bizim çocuklarımızı bunun gibi cemaatlere teslim ettirmesin. Çocuk, 6 yaşından 18 yaşına kadar dinini imanını öğrensin. Gün birlik ve beraberlik günü? diye konuştu.

Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam´da düzenlenen 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü´nde bir konuşma gerçekleştirdi:

?Gözlerini kırpmadan canını feda eden aziz şehitlerimizin şehadeti Türk milletinin istikbali ve istiklali söz konusu olduğunda, şartlar ne olursa olsun, neleri başarabileceğini 15 Temmuz´da tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. O gecede şahadet şerbetini içenler isimlerini tarihe altın harflerle yazdırmıştır. 15 Temmuz direnişi tüm dünyaya Türklerin sadece siyasi, ekonomik ve buna benzer saldırılara değil, askeri sabotajlara karşı da güçlü olduğunu bir kez daha göstermiştir. Türk milleti tarihte hiçbir zaman devletsiz kalmamıştır ve bundan sonra da kalmayacaktır. Tabii ki böyle durumların bir daha yaşanmaması için hepimize büyük sorumluluklar düşmektedir? diye konuştu.

15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Gecesi´nde o geceyi anlatan şiirler okundu. Ayrıca gecenin en dehşet anları hazırlanan sinevizyon gösterisi ile vatandaşlara izletildi.

Türk Büyükleri Anıtı önünde toplanan vatandaşlar, aynen 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi demokrasi nöbeti tutarak sabaha kadar alanı terk etmediler.