Anahtar Kelimeler: Gazisi Konuralp anları anlattı

15 Gazisi Konuralp, o anları anlattı

15 Gazisi Konuralp, o anları anlattı

15 Temmuz Gazisi Oğuzhan Konuralp   darbeci hainler tarafından Ankara’da yaşadığı vurulma anını anlattı.

Kozan’da 15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik günü adına düzenlenen program kapsamında Kozan Kaymakamı ve ilçe protokolü tarafından evinde ziyaret edilen 15 Temmuz Gazisi Oğuzhan Konuralp   darbeci hainler tarafından Ankara’da yaşadığı vurulma anını anlattı. Gazi Konuralp o gece verdikleri mücadele ve hastanede nabzının durması ile başlayan hayat ve vatan mücadelesini aktarırken akraba ve ailesine son anda ulaşabildiğini kaydetti.

Sol kaburgasında havadan açılan ateş ile vurulan mide ve karaciğerinde hasar oluşan ardından ikinci ateş açılmada sağ bacağından vurulan Gazi Konuralp Vatanının bölünmez bütünlüğü için herkesin aynı mücadele için o gece sokakta olduğu aktardı.

Gazi Oğuzhan Konuralp, “ yanımda tesettürlü bir bayanın sadece kulağını alıp götürmüştü. Aynı taksi ile benle hastaneye gitti. Hastanelerde boş yer yoktu. Sabah 7 ye kadar müdahale edemediler. Sabah 7’ye kadar iyiydim ama kolumdaki nabız cihazı durmuş ve başımızda bekleyen hemşirenin haber vermesi üzerine ameliyata alındım. Uyandığımda ertesi gün olmuştu. Havadan helikopter 30 metre üzerimizde uçuyordu. Ateş edileceğini düşünmedim. Beni vuranı görmedim ama ben silah sesinden önce mermiyi hissetim. Yanımdaki arkadaşımın 3 kurşun isabet etti, diğer arkadaşım hafif yaralandı. Alt geçite indirdiler ama yanımdaki arkadaş çok büyük psikolojik sıkıntılar yaşadı” diyerek o anları tekrar yaşadı.

Gazi ziyaretin ardından Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam,  Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Kozan Cumhuriyet Başsavcısı Yunus Fırat, İlçe Jandarma Komutanı Nuh Anacık, İlçe Emniyet Müdürü Ferdi Büyükatak, ilçe müftüsü, AK Parti Kozan İlçe Başkanı Yusuf Bilgili ve protokol üyeleri Pekmezli mahallesinde 15 Temmuz Polis şehidi Aytekin Kuru’nun kabrinde dualar ederek öğle namazına müteakip Hoca Ahmet Yesevi Camiinde şehitler için okutulan Kur'an-ı Kerim tilavetine katıldılar.

İlçe esnaflarından Murat Mercan’da ilçede 15 Temmuz şehitleri için şerbet dağıtarak 15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberliği  için Kozan’ın tek yumruk olduğunu kaydetti.

Etkinlikler akşam saatlerinde düzenlenen sirenli konvoy ve demokrasi nöbeti ile devam edecek.