Anahtar Kelimeler: TEMMUZ ŞEHİDİ MEZARI BAŞINDA ANILDI

15 TEMMUZ ŞEHİDİ MEZARI BAŞINDA ANILDI

15 TEMMUZ ŞEHİDİ MEZARI BAŞINDA ANILDI

15 Temmuz hain darbe girişiminin 7. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Kozan'da çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Etkinlikler, 15 Temmuz Gazisi Oğuzhan Konuralp çalıştığı kurumda ziyaret edilmesi ve Şehit Aytekin Kuru'nun mezarının ziyaret edilmesiyle başladı. Oğuzhan Konuralp, o karanlık geceyi protokol mensuplarına anlattı ve duygusal anların yaşandığı bir ziyaret gerçekleşti. Ardından protokol mensupları, şehit Aytekin Kuru'nun mezarını ziyaret etmek üzere Pekmezci Mahallesi'ne gittiler. Mezara kırmızı karanfiller bırakıldı, Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi. Aytekin Kuru, 15 Temmuz gecesi Ankara Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Dairesi’ne düzenlenen bombalı saldırıda şehit olmuştu.

Mezarlık ziyareti sırasında diğer şehitlerin mezarları da protokol tarafından ziyaret edilerek dua edildi. Şehit Aytekin Kuru'nun anne ve babası da evlerinde ziyaret edildi. Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü ve Kozan Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Sönmez, şehidin annesine çiçek takdiminde bulundular. Kur'an-ı Kerim'in okunmasının ardından protokol mensupları şehidin babaevinden ayrıldı.

15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Cuma günü öğle namazından önce Hoşkadem Camii'nde şehitlerimiz için mevlidi şerif okutulacak. Program, Cumartesi günü saat 20.00'da Göç Yolu'nda yapılacak yürüyüş ve akabinde 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda düzenlenecek programla devam edecek.