15 YIL SONRA YENİDEN 3. LİGTEYİZ

15 YIL SONRA YENİDEN 3. LİGTEYİZ

Bölgesel Amatör Ligi (BAL) 4. grupta şampiyon olarak 3.lige yükselen takım Kozan Belediyespor oldu. Kozan Belediyespor ligin son maçında, Karaman Belediyespor’u kendi evinde1–0 yendi.

Takımını aylardır hiç bir deplasman maçından yalnız bırakmayan Kozan Belediyespor taraftarının akın ettiği maç 15:00’te Konya Selçuklu Stadyumunda başladı. Maçın tek golü 37.dakikada karambolden Kozanspor oyuncusu Abdurrahman Şahan’ dan geldi. İlk yarının sonlarına doğru ataklarını sıklaştıran Karamanspor, Kozanspor kalesinde tehlikeli anların yaşanmasına neden oldu. Başa baş bir mücadelenin izlendiği ikinci yarıda Kozan Belediyespor skordaki üstünlüğünü korumayı bildi. Bitiş düdüğünün ardından takım, teknik heyet ve taraftarlar stadyumda şampiyonluk coşkusunu doyasıya yaşadılar.

Gece yarısı ilçeye giriş yapan Kozan Belediyespor takımını ilçe girişinde karşılayan vatandaşlar araçları ile konvoy oluşturarak şehir turu attı. Kulüp binası önünde futbolcuları bekleyen Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk futbolcuları ve teknik heyeti tebrik etti.

Sezon boyunca Kozan taraftarının coşkulu desteği ile takımı motive ettiğini ve taraftarın şampiyonlukta çok büyük bir payı olduğunu dile getiren klüp başkanı Ahmet Atıcı, “Büyük maddi imkânsızlıklara rağmen aylardır liderlik koltuğunda oturuyorduk. Şampiyonluğu ve profesyonel lig biletini bileğimizin hakkı ile aldık. Oyuncularımız, hocamız Mesud Demiroviç, tüm teknik ekip ve klüp yönetimi olarak bu şampiyonluğu hakettiğimize inanıyorum. Takımımızın en büyük destekçisi Kozan Belediyesi ve sayın başkanımız Musa Öztürk oldu. Başkanımızın bize duyduğu güveni boşa çıkarmadığımız için de ayrıca mutluyuz. Şimdi artık 3.lig hasretini dindiren Kozanımız için kutlama zamanıdır.” dedi.

Kozan Belediyesi olarak 3.lig yolunda Kozansporun her zaman maddi manevi yanında olmaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Musa Öztürk sözlerine “Başkanlığımızın birinci yılını doldurduğumuz şu günlerde Kozansporun 3.lige çıkması, inancın, tüm imkânsızlıkları ve olumsuzlukları ortadan kaldıracağının en büyük göstergesidir. Biz taraftarımıza, takımımıza, hocamıza ve klübümüze inandık. Kendilerini tüm sezon boyunca gösterdikleri gayretlerinden ve kazandıkları şampiyonluktan dolayı yürekten kutluyorum. 3.ligde de takımımızın tüm eksiklerini, ihtiyaçlarını elimizden geldiğince karşılayacağız. İnanıyorum ki bu taraftar, bu takım bizim de desteğimizle 3.ligde de büyük başarılara imza atacaktır.” dedi.