18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ KUTLANDI

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ KUTLANDI

Çanakkale Zaferinin 101. yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Hükümet konağı önündeki Atatürk büstüne çelenk konulmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kozan Şehit Aileleri Malülleri Dayanışma Ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Fikret Topçu tarafından yapıldı.

Ardından Kozan protokolü tarafından Kozan Şehit Aileleri Malülleri Dayanışma Ve Yardımlaşma Derneği ziyaret edildi. Ziyaret esnasından Diyarbakır´ın Sur ilçesinde şehit düşen Özel Harekât Polisi Ali Bulduk´un 6 yaşındaki oğlu Bahadır Bulduk Kozan Kaymakamı Avni Oral´dan oyuncak istedi. Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk ülkenin güney doğusunda resmen bir harp olduğunu ve herkesin duyarlı olması gerektiğini söyledi. Gerek duyulması halinde kendisinin de bu yaşta askere gidebileceğini belirtti.

Buradaki ziyaretin ardından şehitlerin anısına okunan Kuran-ı Kerim ardından Garnizon ve Polis şehitliğine kara protokol ve şehit yakınları ve vatandaşlar tarafından karanfil bırakıldı. Kozan Anadolu Lisesi´nin, Kozan Belediye Sineması´nda hazırlamış olduğu şehitleri anma programı yapıldı. Kozan Belediyesi SODES Düşler Aleminde Şehit Aileleri ve Gaziler onuruna öğle yemeği verdi. Program Hoca Ahmet Yesevi Camiinde şehitler için mevlit okutulmasıyla Çanakkale Zaferinin 101. yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma sona etkinlikleri sona erdi.