18 Mart İlçemizde Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

18 Mart İlçemizde Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

Çanakkale Zaferinin 102. yılı ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle ilçemizde şehitler anıldı. Çanakkale Zaferi kutlandı.

K.Ekspres- Çanakkale Zaferinin 102. yılı ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle ilçemizde şehitler anıldı. Çanakkale Zaferi kutlandı.

Saat 10: 00 ´da Hükümet Konağında, Atatürk Anıtı önünde resmi kurum, siyasi partiler, sivil Toplum Örgütleri, şehit aileleri ve öğrencilerin katılımlarıyla çelenk koyma töreni düzenlendi. Törene Kaymakam Avni Oral, Cumhuriyet Başsavcısı Mahmut Arslan, Belediye Başkanı Musa Öztürk, Garnizon Komutanı Personel Albay Çağlayan Bozkaya, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Eroğlu, Emniyet Müdürü Serkan Üzülmez, Müftü Bilal Başoğlu, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Tören saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı´mızın okunması ile start aldı.

Daha sonra sırasıyla kaymakamlık, garnizon, belediye, cumhuriyet başsavcılığı, siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri Atatürk mozolesine çelenklerini sundular.

Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kozan Şehit Aileleri Derneği Başkanı Fikret Topçu gerçekleştirdi.

Hükümet Konağı bahçesinde yapılan tören, okunan şiirler ile sona erdi.

Resmi törenin ardından Kozan Şehit Aileleri Malulleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ile Kuva-i Milliye Mücahitler Derneği Kozan Temsilciliği ziyaret edilerek, şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınları ile bir araya gelindi. Kozan Kaymakamı Avni Oral, Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk dernek ziyaretinde birer konuşma gerçekleştirdiler.

Saat 11.00´de Kozan Mezarlığındaki Şehitliklere yapılan ziyarette Kur´an-ı Kerim okunarak dualar edildi. Protokol üyeleri burada şehit kabirlerine karanfil bıraktı.

Daha sonra Kozan 50. Yıl Anadolu Lisesi ve Özel Çukurova Lisesi tarafından Kozan Belediye Sinemasında bir program düzenlendi.

Programda 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi çeşitli etkinlikler ile anıldı.

Programın ardından şehit ve gazi aileleri onuruna Kozan Belediyesi SODES Düşler Alemi Tesislerinde Belediye Başkanı Musa Öztürk´ün ev sahipliğinde öğle yemeği verildi. Yemeğe çok sayıda davetli şehit yakını katıldı.

Programın akşam bölümünde ise şehitler anısına Hoca Ahmet Yesevi Camisinde mevlit okutulacağı bildirildi.

 /resimler/2017-3/18/1643000749819.jpg/resimler/2017-3/18/1644376865845.jpg