Anahtar Kelimeler: Ekim Muhtarlar Günü Kutlandı

19 Ekim Muhtarlar Günü Kutlandı

19 Ekim Muhtarlar Günü Kutlandı

2015 yılından bu yana kutlanan 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Kozan Muhtarlar Derneği tarafından bir dizi etkinlik düzenlendi.

2015 yılından bu yana kutlanan 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Kozan Muhtarlar Derneği tarafından bir dizi etkinlik düzenlendi.

19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Hükümet Konağı bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı önünde çelenk koyma töreni düzenlendi. Sabah saat 09.30´da protokol mensupları ve mahalle muhtarları Atatürk Anıtı önünde hazır bulundu. Buradaki program Kozan Muhtarlar Derneği Başkanı Salim Açıkgöz´ün Atatürk Anıtı´na çelenk koyması ile başladı. Akabinde bir dakikalık saygı duruşu rdından da İstiklal Marşı okundu.

Kozan Muhtarlar Derneği Başkanı Salim Açıkgöz günün önemine binaen bir konuşma yaptı. Açıkgöz konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

?Muhtarlık kurumu kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından, yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciliği olduğu aşikârdır. Muhtarlarımız bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Yönetim anlayışımızda vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının muhtarlıklarımız olduğu bilinci çok önemli bir yer tutmaktadır. Günümüzde kendini yenileyen kurumların başında gelen muhtarlık en ücra yerleşim yerini bile çağdaş kamu yönetimi anlayışını taşıyarak hem sevinçte hem de hüzünde halkımızın her zaman yanında ve hizmetindedir. Muhtarlar olarak zor şartlar ve kısıtlı imkanlarla yürüttüğümüz fedakarca hizmetlerin karşılığı manevi mutluluk olsa da, son dönemde yapılan maddi ve manevi iyileştirmelerin artarak devam etmesi devletimizin bizlere verdiği önemin bir göstergesidir. Gerek milleti, gerekse devleti temsil gibi önemli görevi yürüten muhtarlarımıza hizmetlerinden dolayı şükranlarımı sunuyor, ilçemizde görev yapan tüm mahalle muhtarlarımızın muhtarlar gününü en kalbi duygularımla kutluyor, saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum? dedi.

Kozan Muhtarlar Derneği Başkanı Salim Açıkgöz konuşmasını tamamladıktan sonra 2 Haziran İlk ve Ortaokulu öğrencileri tarafından muhtarlar gününe özel şiirler okundu.

Atatürk Anıtı önündeki çelenk koyma töreninin ardından Kozan Muhtarlar Derneği protokol ve muhtarlar tarafından ziyaret edildi.

Kaymakam Şafak Gürçam burada muhtarlarla sohbet ederek onların dert ve sıkıntılarını da dinledi.

Düzenlenen Muhtarlar Günü etkinliğine, Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, Kozan Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Duru, Kozan Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yeşil, Kozan İlçe Emniyet Müdürü Mehmet İyim, Garnizon Komutanı Ahmet Eroğlu, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, oda başkanları, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.

/resimler/2018-10/19/1052503444448.jpg/resimler/2018-10/19/1053195320030.jpg/resimler/2018-10/19/1053400945545.jpg