Anahtar Kelimeler: MAYIS KUTLU OLSUN

19 MAYIS KUTLU OLSUN

19 MAYIS KUTLU OLSUN

Atatürk´ ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının bu gün 97. Yılı kutlanıyor. İlçe genelinde 19 Mayıs Atatürk´ ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle bir dizi çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Atatürk´ ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının bu gün 97. Yılı kutlanıyor. İlçe genelinde 19 Mayıs Atatürk´ ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle bir dizi çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Etkinlikler 15 Mayıs 2016 günü Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtına çelenk koyma töreni ile başladı. 15 Mayıs Pazar günü saat 09.00´ da başlayan proğram çelenk koyma merasiminin ardından saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile sona erdi. Aynı gün içersinde saat 18.00´ da SODES sentetik sahada Özel Eğitim Gençleri ile futbol gösteri maçı yapıldı. 16 Mayıs Pazartesi günü ise Basketbol turnuvası maçları, Gençlik Haftası satranç turnuvası başlangıcı ve Gençlik Merkezi Üniversitede yıl boyu etkinliklerinin tanıtımını yaptı. 17 Mayıs Salı günü ise Özden Kültür Merkezinde Büyük Camii İmam Hatibi Abdurrahman Yılmaz ?Gençlik? konulu konferans verdi. Hemen akabinde ise satranç ve basketbol turnuvaları devam etti. 18 Mayıs Çarşamba günü şehitlik ziyareti yapıldı. Basketbol turnuvasının devam ettiği etkinlikler çerçevesinde 18 Mayıs Çarşamba günün saat 19.00´ da satranç turnuvasının finali yapıldı.

19 Mayıs Atatürk´ ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramın finali ise bu gün İsmet Atlı İlçe Stadyumunda yapılacak. Bu gün saat 10.00´ da başlayacak olan proğram Kozan Yusuf Baysal Anadolu Lisesi Koordinatörlüğünde başlayacak.

Proğram Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Hemen ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Kürşat Gültekin tarafından yapıldı. Gültekin´ in konuşmasının ardından Yusuf Baysal Anadolu Lisesi öğrencilerinden Ege Örnek Atatürk´ ün geçliğe hitabesini okudu. Gençliğe hitabenin okunmasının ardından şiirler okunarak kültürel etkinliklere geçildi.

Ramazanoğlu MTAL Özel Eğitim Öğrencileri roman havası oyunu oynayarak koro halinde şarkılar seslendirdiler. Karacaoğlan, 50. Yıl, Ramazanoğlu ve Kozan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından folklor gösterisinin ardından ödül törenine geçildi. Atatürk´ ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin almasının ardından ilçe spor antrenörlerinin ortaklaşa düzenlediği güreş, boks, karate, tekvando ve wushu gösterilerinin ardından proğram son buldu.