19 polis açığa, 15 esnaf gözaltında

19 polis açığa, 15 esnaf gözaltında

15 Temmuz darbe girişimin ardından başlatılan FETO operasyonları kapsamında Kozan İlçe Emniyet Müdürülüğünde görevli 19 polis memuru açığa alındı.

K.Ekspres- 15 Temmuz darbe girişimin ardından başlatılan FETO operasyonları kapsamında Kozan İlçe Emniyet Müdürülüğünde görevli 19 polis memuru açığa alındı.

Açığa alınan 19 polis memurunun 1 komiser yardımcısı 1 nin ise başpolis olduğu öğrenilirken, 19 polisin görevlerinden alınmaları Türkiye genelinde bayclok kullandıkları iddiası 12 bin polisin açığa alınma operasyonları kapsamında 19 polis memurununda görevlerinden el çektirildiği  öğrenildi.

Daha önce yapılan operasyonlarda Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli 10 polis memuru da görevden el çektirilmişti.

Görevden el çektirilen 10 polisten 4 tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Öte yandan 2014 yılında kurulan ve FETÖ ile bağlantılı çalıştığı iddia edilen Kozan İş Adamları Derneği Üyesi olmak ile suçlanan ve ilçede çeşitli meslek dallarında faaliyet gösteren toplam 15 kişi de polis tarafından gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 15 kişinin 6 tanesi kadın, olduğu öğrenilirken mahkemeye çıkarılan 6 kadının şartlı olarak serbest bırakıldığı öğrenildi.

Geride kalan 9 kişinin ise emniyetteki sorgularına devam edildiği öğenilirken, gün içerisinde mahkemeye çıkarılmaları ön görülüyor.