Anahtar Kelimeler: Muhtarlar Kozan' Kutlandı

19 Ekim Muhtarlar Günü Kozan'da Kutlandı

19 Ekim Muhtarlar Günü Kozan

Kozan'da 19 Ekim Muhtarlar Günü, düzenlenen törenlerle kutlandı.

Törenler, saat 10.30'da Hükümet Konağı bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreniyle başladı. Çelengi, Kozan Muhtarlar Derneği Başkanı Salim Açıkgöz sundu. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Salim Açıkgöz, muhtarlığın yerel demokrasinin en eski örneğini temsil ettiğini ve devletin her noktasındaki kurumsal temsilcisi olduğunu söyledi. Açıkgöz, muhtarların gece gündüz demeden mahalle ve köyleri için çalıştığını ve vatandaşların sorunlarını çözmek için çabaladığını ifade etti.

Yapılan konuşmanın ardından öğrenciler tarafından muhtarlarla ilgili şiirler okundu.

Düzenlenen programa, Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, Kozan Belediye Başkan Yardımcısı Arif Dağlı, Kozan Muhtarlar Derneği Başkanı Salim Açıkgöz, siyasi parti ilçe başkanları, STK temsilcileri, merkez ve kırsal mahalle muhtarları katıldı.

Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenen programın ardından Kozan Muhtarlar Derneği binasında muhtarlarla kaymakam bir araya geldi. Kaymakam, tüm muhtarların gününü kutladı.

Muhtarlar Günü 2015 Yılından Bu Yana Kutlanıyor

Türkiye'de muhtarlar günü, 2015 yılında Başbakanlık tarafından 19 Ekim olarak ilan edildi. Bu tarih, 1920 yılında ilk muhtarların seçildiği gün olarak kabul ediliyor. Muhtarlar, yerel yönetimlerin en önemli unsurlarından biri olarak, vatandaşların devletle olan ilişkilerinde köprü görevi görüyor.

Kozan'da düzenlenen törenlerde, muhtarların toplumda önemli bir yere sahip olduğu ve görevlerini büyük bir özveriyle yerine getirdikleri vurgulandı.