Tarih: 19.09.2024 13:59

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ KOZAN’DA TÖRENLERLE KUTLANDI

Facebook Twitter Linked-in

Hükümet Konağı bahçesindeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreniyle başlayan etkinlikte, Kozan Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Kozan Şehit ve Gazi Aileleri Derneği ve Kuvayi Milliye Derneği tarafından anıta çelenkler sunularak şükranlar ifade edildi. 

Tören, bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemine dair konuşmayı, Kozan Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Sümmani Göztaş gerçekleştirdi. Göztaş, konuşmasında şunları söyledi:

"19 Eylül 1921 tarihinde, Cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk'e, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesindeki üstün hizmetlerinden dolayı 'Gazi' unvanı verilmiştir. Bu onurlu unvan, Türk milletinin kahramanlık destanının en parlak simgelerinden biri olmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e bu unvanın verilmesi, milletimizin özgürlüğüne ve bağımsızlığına olan sarsılmaz inancının bir göstergesidir.

Cumhuriyetimizin sönmeyen meşalesi, kahraman gazilerimizin ve şehitlerimizin fedakarlıklarıyla aydınlanmaktadır. Vatanımızın bölünmez bütünlüğünü koruma uğruna canlarını feda eden şehitlerimiz ve gazilerimiz, milli birliğimizin ve bağımsızlığımızın en büyük teminatıdır. Bugün, bizlere emanet edilen bu kutsal vatanı koruma görevini, gazilerimizin ve şehitlerimizin manevi gücünden ilham alarak yerine getirmekteyiz. Milli birlik ve beraberliğimize yönelik her türlü tehdide karşı, bu ruhla mücadele etmeye devam edeceğiz.

Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Hayatta olan gazilerimize ve ailelerine de en derin şükranlarımı sunuyorum."

Konuşmanın ardından günün anlam ve önemini pekiştiren şiirler okundu. Törenin ardından protokol mensupları ve davetliler, Kozan Şehit ve Gazi Aileleri Derneği'ni ziyaret ederek, dernek başkanından çalışmalar hakkında bilgi aldı. Daha sonra Kuvayi Milliye Derneği’ne ve ardından Kozan Şehit Polis Şehitliği ile Garnizon Şehitliği'ne ziyaretlerde bulunuldu. Şehitlerimizin mezarlarına kırmızı karanfiller bırakılarak dualar okundu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —