19 Eylül Gaziler Günü Kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü Kutlandı

Bu yılki törenlerin adresi her yıl olduğu gibi Hükümet konağı bahçesindeki Atatürk anıtı oldu.

Tören  Kaymakam Avni Oral, Garnizon Komutanı Personel Albay Bülent Siper, Belediye Başkan Yardımcımız Yaşar Şenöz, Kozan Şehit Aileleri ve Malülleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fikret Topçu ve Muharip Gaziler Kuvayi Milliye Derneği Temsilcisi Ethem Demir`in çelenk sunmasıyla  başladı.

Yapılan çelenk sunumunun ardından 2 haziran ilk öğretim okulu korusu eşliğinde Saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasının ardından, Dernek başkanı Fikret Topçu,  günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Atatürk anıtındaki programın ardından Kaymakam Oral, Garnizon  komutanı Bülent siper, Belediye Başkan Yardımcımız Yaşar Şenöz ve beraberindekiler il olarak şehit ailleri derneğini ardından ise gaziler derneğini ziyaret ederek, şehit yakınları ve gazilerle sohbet edip dertlerini dinlediler.

Daha sonra Tören kapsamında  şehir mezarlığındaki Garnizon ve Polis şehitlikleri de  ziyaret edildi.

Kabirlere bırakılan karanfiller ve okunan dualar ile mezarlık programı sona erdi. Kozan protokolü ve beraberindeki şehit ve gazi yakınları ile birlikte kozan belediye başkanı Musa Öztürk tarafından verilen öyle yemeğine katıldılar. Gaziler günü kapsamında akşam Hoşkadem caminde mevlidi şerif okutuldu.

Okunan mevlidi şerifin ardından program sona erdi.

Etkinliğe Cumhuriyet Başsavcısı Mahmut  Aslan, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Binbaşı Timur Konuk, İlçe Emniyet Müdürü Serkan Üzülmez, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez, MHP İlçe Başkanı Mehmet Sevgili, diğer kurum müdürleri, şehit yakınları ile gaziler katıldı.